Het 'eiland' Kwakkelwei in Katwijk aan den Rijn, gezien vanuit Rijnsburg.
Het 'eiland' Kwakkelwei in Katwijk aan den Rijn, gezien vanuit Rijnsburg. Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Van Rhijn Bouw Katwijk nieuwe eigenaar Kwakkelwei

Algemeen

Een van de laatste binnenstedelijke agrarische grond in Katwijk aan den Rijn, de Kwakkelwei, is verkocht aan projectontwikkelaar Van Rhijn Bouw. De grond is door het Hoogheemraadschap van Rijnland verkocht voor 4,5 miljoen aan de Katwijkse bouwer, die er, meldt het koopcontract, 30 vrije sectorwoningen wil bouwen.

'We hopen daar een flink aantal mensen van een mooie woning te voorzien', zegt directeur Jan van Duijn van de bouwonderneming en projectontwikkelaar. 'Maar we hebben niet het idee om het helemaal vol te bouwen.'

'Stichting Vrienden van het Rijn Park', die zich beijvert om een onbebouwd stadspark op de Kwakkelwei te realiseren, is niet blij met de plannen van de aannemer. 'Katwijk groeit en de behoefte aan woningen is groot. De Kwakkelwei is één van de laatste stukjes binnenstedelijk, open groen dat onze gemeente rijk is', reageert initiatiefnemer Dik de Mooij van het RijnPark.

Deze week uitgebreid in De Katwijksche Post

 

Zo ziet stichting 'Vrienden van het RijnPark' de toekomst van de Kwakkelwei (het groene eiland links) het liefst: een onbebouwd stadspark.

Uit de krant