De Vrouwe van Katwijk 2018 Tineke Zuijderduijn (midden) geflankeerd door genomineerden Ank Minnee en Tanja Wassenaar.
De Vrouwe van Katwijk 2018 Tineke Zuijderduijn (midden) geflankeerd door genomineerden Ank Minnee en Tanja Wassenaar. Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Wie wordt nieuwe Vrouwe van Katwijk

Algemeen

Kent u een vrouw die zich, professioneel of vrijwillig, inzet voor vrouwen in Valkenburg, Rijnsburg en/of Katwijk? Een vrouw die zich profileert met bijzondere activiteiten en andere vrouwen inspireert? U kunt deze vrouw opgeven voor de Vrouwe van Katwijk-prijs.
 

De prijs is tien jaar geleden in het leven geroepen om een vrouw uit de Katwijkse gemeenschap te onderscheiden en centraal te stellen. De prijs is bedoeld om bij te dragen aan een positieve beeldvorming van de vrouw en om initiatieven en activiteiten voor en door vrouwen onder de aandacht te brengen. Voorwaarden voor het ontvangen van de prijs: de vrouw moet wonen in Valkenburg, Rijnsburg of Katwijk en zich professioneel of vrijwillig inzetten voor de vrouwen in de Katwijkse samenleving. De prijs bestaat uit een oorkonde, een onderscheiding en een beeldje. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de internationale vrouwendag op vrijdag 8 maart 2019.
 

De prijs is vernoemd naar Maria van Reigersbergh (1632-1674). Zij was de vrouw van baron Willem van Lyere die de Heerlijkheid Katwijk aan Zee en Katwijk aan den Rijn bezat. In de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn ligt het praalgraf van Maria van Reigersbergh en haar man.
 

Kandidaten kunnen tot 16 februari voorgedragen worden. Het voordrachtformulier is te vinden op www.welzijnskwartier.nl
 

Uit de krant