| Foto: PR
| Foto: PR Foto: PR

Medailleregen voor SKR

Algemeen

Afgelopen weekeinde werd door een heel grote groep leden van Sportvereniging Katwijk Rijn (SKR) deelgenomen aan twee verschillende wedstrijden. De recreatiegroepen konden zich in Lisse meten met meisjes en jongens van diverse andere verenigingen uit de Duin- en Bollenstreek. De selectiegroepen namen deel aan de Donar Team Cup in Voorburg. Op beide wedstrijden werden veel prijzen behaald.

In Lisse namen ruim 450 jongens en meisjes deel aan de Duin- en Bollenstreek wedstrijd, waaronder zo'n 160 van SKR. De wedstrijd werd gehouden in verschillende rondes. "Er wordt op verschillende niveaus en in verschillende leeftijdscategorieën geturnd en daarom was de dag verdeeld in verschillende rondes," vertelt Yvonne Buitendijk. "Het is de vijfde keer op rij dat wij deze Duin- en Bollenstreek met elkaar organiseren en zoals blijkt uit het grote aantal deelnemers vinden de turners en turnsters het een leuke wedstrijd. De jongens en meisjes van SKR wisten bij deze wedstrijd 32 medailles in de wacht te slepen; 14 keer goud, 9 keer zilveren en 9 keer brons. Er wordt wekelijks hard getraind en wij zijn dan ook reuze trots op deze prestatie."


Team Cup

De A en B selectiegroepen van SKR deden dit weekend niet mee in Lisse, maar trokken naar Voorburg. Daar vond de Donar Team Cup plaats, waarvoor SKR met zes team had ingeschreven. Ook tijdens deze wedstrijd werd geturnd in diverse categorieën en op diverse niveaus. Er waren zowel individueel als per team prijzen te behalen. "Ook hier wist SKR weer de nodige prijzen te winnen," vervolgt Yvonne. "De meiden namen 9 medailles mee naar huis, 6 keer goud,1 keer zilver en 2 keer brons. De medailles werden per toestel verdiend," zegt Yvonne. "Daarnaast waren er nog per team prijzen te winnen. Hierbij ging het om de beste score die werd behaald door het totale team over 4 toestellen. Zaterdag werd één team tweede en één team eerste. Zondag eindigde er wederom een van de teams op het hoogste podium en nam de beker mee naar huis."

"Wij zijn natuurlijk heel trots dat zowel bij de recreatiegroepen als bij de selectiegroepen zo goed is gescoord," besluit Yvonne, "maar we zijn vooral heel blij dat de meisjes en jongens het turnen zo leuk vinden. Dat is toch waar je het als trainersteam voor doet."

Meer informatie over de verschillende lessen van SKR is te vinden op www.skrgym.nl

Uit de krant