Madelief Klinkenberg wordt nieuwe arts aan Molenweg | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Madelief Klinkenberg wordt nieuwe arts aan Molenweg

Sinds februari 2018 was zij al vaste waarnemer in de praktijk van huisarts Huug van Duijn. 'Van beide kanten beviel het goed en daarom vormen wij vanaf 1 januari van dit jaar een maatschap in de praktijk aan de Molenweg'. Aan het woord is de in Noordwijk woonachtige Madelief Klinkenberg (30) die na een 'jaartje Katwijk' er zich prima thuis voelt.

Door Piet van Kampen

In de tweede week van februari hervat zij haar praktijk na een periode van zwangerschapsverlof waarin Madelief zoon Siem ter wereld bracht. Een nieuwe dimensie in haar leven evenals haar vaste job van drie dagen in haar eigen werkomgeving. Een interne verbouwing droeg eraan bij dat ervoor er voor de beide huisartsen, assistenten en praktijkondersteuning efficiënte werkruimte is. 'Ik heb nu een mooie eigen werkkamer'.


Twijfels

Madelief studeerde geneeskunde aan de Universiteit in Leiden. Aanvankelijk dacht zij in de toekomst verder te gaan in de kindergeneeskunde maar tijdens lessen van huisartsen die over omgang met patiënten vertelden 'was het eerste zaadje geplant', omschrijft Madelief haar intentie om toch huisarts te worden. 'Zo'n dokter wil ik wel zijn', vertelt zij openhartig over haar keuze voor de toekomst.

De twijfels waren weg en er volgden diverse stages en co-schappen in het ziekenhuis. 'Ik heb daar meegelopen op alle afdelingen. Een jaar op de kinderafdeling in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag en daar ook een half jaar op de spoedeisende hulp. Daarna heb ik in Leiden een studie van drie jaar als huisarts gevolgd. Vervolgens veel stages gelopen in Noordwijk en Noordwijkerhout en daarna werd ik waarnemer in de Bollenstreek'.


Katwijk

Op een gegeven moment las de nieuwe 'Katwijkse' huisarts een advertentie over de vacature in de praktijk aan de Molenweg. 'We waren het snel eens en ik kon dus in 2018 als waarnemer aan de slag.'

Na een klein jaar is haar ervaring dat het een fijne praktijk is. 'Ik heb veel mensen leren kennen zowel jongeren als ouderen. Ik heb er een goed gevoel over en voel me hier thuis en dat maakt het zo leuk voor mij' glimlacht de sympathieke Madelief.

Op 11 februari hervat zij haar praktijk om het mooie beroep weer met veel passie uit te oefenen.


 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>