Aandachtig luisteren de peuters naar het verhaal 'Een huis voor Harry'.
Aandachtig luisteren de peuters naar het verhaal 'Een huis voor Harry'. Foto: pr

Voorleesdagen van start

Algemeen

Bij peuterspeelzaal ´t Zonnehoekje in Overduin wordt ook dit jaar weer extra aandacht geschonken aan de Nationale Voorleesdagen. Lezen en voorlezen is erg belangrijk voor alle kinderen en dat willen ´t Zonnehoekje graag stimuleren.

Deze week start de ochtend met een voorleesontbijt; terwijl de peuters hun broodje eten, wordt door een van de leidsters het boekje 'Een huis voor Harry' voorgelezen. Veel kinderen komen in pyjama naar de speelzaal en mogen ook hun knuffel meenemen. Hoe leuk is dat? Ook volgende week is er nog extra aandacht voor de Voorleesdagen, want voorlezen is een feest!

Woensdag 23 januari stond de morgen op de Colignyschool aan de Meerburgkade in het teken van het Nationale Voorleesontbijt. Tijdens dit ontbijt, wat traditiegetrouw de start is van de Nationale Voorleesdagen, kwamen verschillende mensen voorlezen in de groepen. De wijkagent 'Katwijk Zee' Zita kwam voorlezen in groep 5. Na het voorlezen vertelde zij over haar werk als wijkagent en mochten de leerlingen haar allerlei vragen stellen en zelfs de handboeien gingen om.



 

Wijkagent Zita kwam voorlezen voor groep 5 van de Colignyschool. | Foto: PR

Uit de krant