Feestelijke activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Feestelijke activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

Van 23 januari t/m 2 februari gonst het in de Hoofdbibliotheek, Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Bibliotheek Rijnsburg én Bibliotheek Valkenburg van gezellige voorleesactiviteiten vanwege De Nationale Voorleesdagen. Kijk ook op de agenda van Alles over Katwijk voor meer informatie.

Voorlezen is de beste manier om bij kinderen een goed gevoel voor taal te bevorderen. Laat je daarnaast zelf regelmatig blijken hoe leuk lezen is, dan zal je kind vanzelf liefde voor boeken ontwikkelen. De Nationale Voorleesdagen zijn er in het bijzonder om kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te laten genieten van verhalen en boeken. Bibliotheek Katwijk is een grote promotor van het voorlezen en organiseert allerlei activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er in de bibliotheekvestigingen de volgende activiteiten voor jonge kinderen:

• Op wo. 23 januari van 14.00 tot 15.30 uur in de Hoofdbibliotheek: Startfeestje met voorlezen, schminken, verkleden en knutselen. Toegang gratis.
• Op za. 26 januari om 10.30 uur in de Hoofdbibliotheek: Poppentheater Belletje Sterk speelt 'Waar is mijn huis?' Toegang: € 3,- (voor 1 kind + 1 begeleider).
• Op wo. 30 januari om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek: Knuffel- en filmmiddag. Toegang: gratis.
• Op wo. 30 januari om 16.00 uur in Bibliotheek Valkenburg: Muzikaal voorleesfeestje (vanaf 15.15 uur schminken). Toegang gratis.
• Op do. 31 januari om 16.00 uur in Bibliotheek Rijnsburg: Muzikaal voorleesfeestje (vanaf 15.15 uur schminken). Toegang gratis.
• Op za. 2 februari om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever: Peutervoorstelling 'Poezebeest is zoek' door het Marnick theater. Toegang: € 1,50 (voor 1 kind + 1 begeleider).

Gratis inschrijven

De bibliotheek heeft een grote collectie prentenboeken. Maar ook boeken over dieren, met liedjes en spelletjes, over knutselen, over leuke uitstapjes, over opvoeden, en natuurlijk apps, cd's en dvd's. Meld je peuter/kleuter aan als lid. Tot 18 jaar zijn ze gratis lid maar tijdens de Nationale Voorleesdagen hoef je ook het inschrijfgeld (€ 2,50) voor je kind tot 6 jaar niet te betalen. De bibliotheek geeft ook een lief welkomstcadeautje weg.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>