Diamant aan huwelijksketting van Bert en Annie Loen-Driebergen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Het echtpaar Loen samen met locoburgemeester Van Helden.
Het echtpaar Loen samen met locoburgemeester Van Helden. (Foto: Piet van Kampen)

Diamant aan huwelijksketting van Bert en Annie Loen-Driebergen

'Ach het ging allemaal vanzelf'

Ze woonden en werkten al zelfstandig voordat Bert Loen ( 83) en Annie Loen – Driebergen (80) elkaar tijdens een Lutherdag in de kerk in Haarlem ontmoetten. Beiden werkten in de verpleging in de regio en hun ontmoeting in het Godshuis was de aanleiding voor een verder avontuur op het liefdespad. Het leidde hen naar het huwelijk op 8 januari 1959 in Utrecht toen het stel elkaar de eeuwige trouw beloofde.

Bert werd in het Friese Lemmer geboren en de wieg van Annie stond in Rijnsburg.

Via het werk in Heemstede verhuisde het paar dus naar Utrecht waar Bert vanwege zijn job bij de centrale administratie in het Academisch Ziekenhuis een woning dichtbij het werk had.

Aanvankelijk was het gezin klein behuisd maar later werd het een groter huis. Hun vijf kinderen, Eddy, Jeanette, Kees, Jolanda en Bert zagen allen het levenslicht in de Domstad. Bert en Annie werden ook de gelukkige grootouders van zeven kleinkinderen.

Mooie tekst

Het gezinsleven speelde zich voornamelijk in Utrecht af en later verhuisde het paar naar Leiden waar Bert bij de Stedelijke Lichtfabrieken zijn arbeidsloopbaan vervolgde. Sinds 1,5 half jaar wonen zij in De Klok in Rijnsburg.

Annie dus terug in haar geboorteplaats: 'weer dichtbij de familie. En alles gelijkvloers, lekker makkelijk'. 'Ik denk dat ik hier eerder gewend was dan haar', is de heer des huizes van mening.

Vorige week donderdag bracht locoburgemeester Adger van Helden een bezoek aan het jubilerend echtpaar.

Op hun 60-jarige huwelijkskaart stond een mooie tekst waarin veel is verweven. 'Met veel liefde en af en toe gekibbel ten spijt, willen wij elkaar nog steeds niet kwijt'. Duidelijke taal dus. Het diamanten paar blikt terug op hoogtepunten. 'Mijn nieuwe nier heeft het leven weer verrijkt', bekent Bert openhartig.

'Samen op reis naar New York was ook onvergetelijk', noemt Annie als een bijzondere gebeurtenis. Ook hun vakanties in Turkije, Portugal en Griekenland beleefden zij intensief.

Zestig jaar huwelijk is een lange tijd. 'Ach, het ging allemaal vanzelf', was de eerste uitspraak die Annie deed bij de terugblik op hun levensweg. Bert kon alleen maar bevestigend knikken. Het zit nog steeds goed tussen deze twee.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>