Willem en Marry leuk diamanten paar | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen

Willem en Marry leuk diamanten paar

Het is erg gezellig in 'Huize Driebergen' als burgemeester Cornelis Visser een bezoek brengt aan Willem (87) Driebergen en Marry Driebergen- Duijndam (82).

Fraaie boeketten en veel wenskaarten verraden dat er hier iets bijzonders aan de hand is. Klopt. Zij blikken terug op hun 60-jarig huwelijksleven dat op 8 januari 1959 begon.

Al snel wordt duidelijk dat het een vrolijk stel is en volkomen aan elkaar gewaagd, de geboren en getogen Rijnsburger Willem en Marry die in Katwijk het levenslicht zag. In het geboortedorp van Marry begon de romance tijdens een wandeling op het strand. Willems' oog viel op haar tussen een vriendinnengroepje. 'Ik pikte er haar gelijk maar uit', lacht hij. Marry: 'Of ik blij was? Zal wel want ik ben nog steeds bij hem', is het alerte, duidelijke antwoord. Na vijf jaar verkering schoof het stel elkaar de ringen om. Zij werden de gelukkige ouders van Willem, Marjan en Bert en de grootouders van acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Na een koude trouwdag trok het stel een paar maanden bij de ouders van Marry in. 'Ons huis hier in de Piet Heinstraat was toen nog in aanbouw in de wijk die ze de Gouden Bal noemden. Het paar is honkvast want ze wonen nog steeds op hun eigen stekkie. Als jongen werkte Willem op de strontschuit van zijn oom. Maar om voor het gezin de kost te winnen werd hij chauffeur bij De Leeuw groothandel in compost en tuinartikelen. Door een ongeval werd hij op z'n 43e helaas noodgedwongen aan het arbeidsproces onttrokken. Het nam echter niet weg dat hij later toch samen met zijn Marry veel fietstochtjes kon maken. Bij Rijnsburgse Boys is hij een vaste klant en werd onderscheiden omdat hij al 75 jaar een trouw lid is van de club. Na de voetbal op zaterdag is het vast protocol dat de familie zich om de tafel schaart en smult van de lekkere gehaktballetjes die moeders maakt. 'Want koken kan ze', prijst de echtgenoot haar. Een andere hobby van Marry was zingen. Buitenshuis genoot het diamanten paar van Rijnreizen en vakanties in Oostenrijk. Elke vijf jaar vierden zij met de familie hun trouwdag een deze bijzondere werd bij Marina in Rijnsburg gevierd.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>