Katwijkse politiek neemt afstand van Nashville verklaring | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Katwijkse politiek neemt afstand van Nashville verklaring

Negen van de elf politieke fracties in de Katwijkse gemeenteraad hebben vanochtend een gezamenlijke standpunt ingenomen (lees hieronder), waarin ze stelling nemen tegen de zogenoemde Nashville verklaring. Alleen de fracties van ChristenUnie en SGP hebben het gezamenlijke standpunt niet ondertekend.
 

Voor een tolerante samenleving

De Nashville verklaring heeft ook in onze gemeente heel wat stof doen opwaaien. De onderstaande politieke partijen benadrukken dat er binnen onze gemeente ruimte moet zijn voor iedereen om te zijn wie je bent en te leven zoals je wilt, ongeacht geloofsovertuiging of seksuele oriëntatie. Het zetten van een handtekening onder een verklaring die kwetsend overkomt, draagt hier niet aan bij.

Wij willen werken aan een gemeente die verbinding zoekt, overeenkomsten benadrukt en verschillen respecteert. Dat past in onze traditie van tolerantie. Vrijheid van geloof en de vrijheid om te zijn wie je bent horen daar zonder enige twijfel bij. Wij koesteren die vrijheid. Gemeenschapszin en diversiteit geven onze gemeente kleur.
 

CDA, D66, DURF, GemeenteBelangen, Hart voor Katwijk, Kies Katwijk, Lijst Smits, PvdA, VVD.

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>