De felheid van Sjoerd van Vilsteren was aanstekelijk. | Foto: Wim Kulk
De felheid van Sjoerd van Vilsteren was aanstekelijk. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Grasshoppers H1 wint vrij makkelijk van Harlem Lakers

Algemeen

Zaterdagavond traden de mannen van Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 aan in sporthal Cleijn Duin om tegen Harlem Lakers te spelen uit Amsterdam. Sjors Besseling keerde terug van zijn langdurige blessure en heeft zijn eerste minuten weer gemaakt. Bas Rozendaal was door zijn enkel gegaan tijdens de training en was afwezig.

De tegenstander is een ploeg met weinig lengte en veel snelle en jonge spelers. Dit maakte de wedstrijd soms een beetje gek. Er was veel overwicht in de rebound en de opening naar de basket kon goed gevonden worden, alleen leek er in het eerste kwart wel een deksel op de ring te zitten. Vooral Jake Prins beloonde zichzelf niet in dit kwart. Telkens maakte hij een mooie actie maar kon deze nog niet verzilveren. Hij zou uiteindelijk toch nog als topscoorder de wedstrijd afsluiten.

In het tweede kwart werden er gelukkig wel meer scores gemaakt. Flitsende aanvallen werden goed afgerond. Met als hoogtepunt de snoei harde dunk van Sjors Bootsman. Ook was de felheid van Sjoerd van Vilsteren aanstekelijk, want hij nam zijn ploeg dit kwart goed op sleeptouw. Zo konden de mannen een aardige voorsprong opbouwen.

Na de rust werd dit goed doorgezet. De heren oogden fris en konden via snelle transities makkelijke scores maken. Kasper Averink die met griep de wedstrijd speelde had dit kwart een paar mooie assists op de afrollende mannen. Het leverde een mooie double-double op.

Het vierde kwart werd er nog even aangezet en het leek alsof er daarna iets rustiger aan gedaan werd. De wedstrijd was op dat moment al lang en breed gespeeld. Na nog een paar mooie steals en breaks werd de eindstand van 81-60 bereikt.

De eerstvolgende wedstrijd is tegen De Groene Uilen in het Willem-Alexander Sportcentrum, Groningen om 19.45 uur.