Afbeelding

Grasshoppers Dames 1 boekt ruime winst

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen 4Consult/Binnenland in winst weten om te zetten. Een gefocust Grasshoppers gaf weinig kansen weg en liet ook in de aanval regelmatig fraai spel zien.

Gedurende bijna de hele wedstrijd had de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens een ruime voorsprong die eigenlijk tot aan het eindsignaal geen moment in gevaar kwam.

De eerste voorsprong is nog voor de thuisclub maar Grasshoppers neemt al snel de leiding over en via een 15-0 run staat er halverwege het eerste kwart een al ruime voorsprong op het scorebord (4-15). Hierna pakt Binnenland aanvallend de draad weer op maar kan niet voorkomen dat Solar-systemen Grasshoppers verder uitloopt. Na 14-22 is de eerste score in de tweede periode nog voor Binnenland. Daarna is het toch weer Grasshoppers dat opnieuw met een 15-0 tussensprint de voorsprong kan vergroten. Via 16-37 word een ruststand van 29-42 bereikt.

Ook in de tweede helft blijft Grasshoppers de bovenliggende partij. Zowel van onder de basket als van afstand weet Grasshoppers het netje te vinden en loopt ogenschijnlijk eenvoudig verder uit naar een voorsprong van 30 punten (43-73). De spanning is dan al lang uit de wedstrijd en eindigt na wat scores over en weer met een 57-88 eindstand op het scorebord.

Aanstaande zaterdag speelt Solar-systemen Grasshoppers een thuiswedstrijd tegen Loon Lions. Aanvang van de wedstrijd is 19.45 uur. Het weekend daarna kunnen de bovenste 4 teams in Landsmeer gaan uitmaken wie zich in de Final4 'winterkampioen' mag gaan noemen.