60 jaar geluk voor Rijnsburgse Wim en Katwijkse Corrie | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Het jubilerende echtpaar.
Het jubilerende echtpaar. (Foto: Piet van Kampen)

60 jaar geluk voor Rijnsburgse Wim en Katwijkse Corrie

Wim van Vliet en Corrie van Vliet-Aandewiel blikten afgelopen maandag in vogelvlucht terug op een lang huwelijk. In hun woning aan de Parklaan heerste een gemoedelijke sfeer en fraaie boeketten zijn de stille getuigen dat hier iets bijzonders aan de hand is. 'Zestig jaar getrouwd dat zal niet iedereen beleven, maar wij zijn er bijzonder blij mee', spreekt bruid Corrie dankbaar uit.

Door Piet van Kampen

Het is een sympathiek paar. Katwijk en Rijnsburg konden vroeger dus blijkbaar ook al goed door dezelfde deur, getuige het feit dat de in Katwijk geboren Corrie het in Rijnsburgse Wim wel zag zitten. Haaks hierop staat de uitspraak die Corrie- weliswaar lachend- doet: 'Ik hoef geen Rijnsburger'.

Toen zij in (destijds) De Nieuwe Kroon aan de Boulevard tijdens een bakkie koffie Wim in de ogen keek en andersom ook, bleek toch dat Cupido de roos had getroffen. De Nieuwe Kroon bestaat niet meer, maar de kroon op de relatie tussen Wim en Corrie is voor altijd. Op 6 januari 1959 schoof het toen jonge paar elkaar de ringen om. Zij werden de gelukkige ouders van een dochter en drie kleinkinderen.

Hele stap

De liefde overwon, maar om vanuit Katwijk in Rijnsburg te gaan wonen was voor Corrie een hele stap. Terugdenkend aan haar uitspraak 'ik hoef geen Rijnsburger' was zij overstag gegaan en na een jaar inwoning betrok het paar hun eerste huis in de Piet Heinstraat. Later werd dat in de Burgemeester Meiboomstraat en vervolgens naar de Kanaalstraat waar zij een lange tijd woonden.

Sinds drie jaar woont het nog vitale paar in de Parklaan in Katwijk, back to the basics voor Corrie. Zo kan het lopen in het leven. Wim verdiende de kost als onderhoudsmonteur. 'Een Rijnsburger kan niet vissen', wist Corrie op voorhand en ze kreeg het gelijk aan haar zijde.

Na bij Grimbergen-Noordermeer te hebben gewerkt verdaagde Wim toch drie jaar op een hektrawler. 'Dat was inderdaad niks voor mij', bekent hij openhartig. Dus maar weer de wal op om Hoofd technische dienst bij zwembad Waterbos te worden. Vissen deed hij in zijn vrije tijd het liefst met een hengeltje aan de Ringvaart.

Makkelijke man

Samen heeft het diamanten paar mooie herinneringen aan vakanties in Turkije, Spanje en Italië. Een gezamenlijke hobby is ook het vliegtuigspotten bij Schiphol, wat zij tot voor kort nog vaak deden.

Het zit wel snor tussen die twee, uitgaande van de uitspraak van Corrie: 'Ik heb een hele makkelijke man', waarop Wim zijn eigen conclusie trekt: 'Zij is niet echt lastig, maar soms volgzaam'. Een levensles die hen heeft gebracht tot dit hoogtepunt, het diamanten huwelijksjubileum.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>