Jong en moderne politici winnen titel 'Politicus van het Jaar' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Adger van Helden (links) en Matthijs van Tuijl (rechts) zijn de winnaars van de Politicus van het Jaar. Eervolle vermeldingen zijn er voor Jacco Knape (linksachter) en Sonny Spek (rechtsachter).
Adger van Helden (links) en Matthijs van Tuijl (rechts) zijn de winnaars van de Politicus van het Jaar. Eervolle vermeldingen zijn er voor Jacco Knape (linksachter) en Sonny Spek (rechtsachter). (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Jong en moderne politici winnen titel 'Politicus van het Jaar'

CDA-wethouder Adger van Helden en PvdA-raadslid Matthijs van Tuijl zijn de winnaars geworden van de verkiezing 'Politicus van het Jaar'. Honderden inwoners van Katwijk hebben enthousiast meegestemd op wie 'Politicus van het jaar 2018' zou moeten worden. Tevens boog een vakjury - samengesteld uit Katwijkse media - zich over de keus wie deze titel mag voeren.

Beide groeperingen brachten hun stem uit. Met als belangrijkste resultaat; veel waardering voor de Katwijkse politici en vooral de manier waarop de jonge generatie zijn plek gevonden heeft gevonden. Beide uitkomsten lagen dicht bij elkaar. Naast de winnaars werden meerdere malen de namen van Jacco Knape en Sonny Spek genoemd. 

Jury

De publieksjury bestond uit alle inwoners van Katwijk. Zij konden meedoen via een speciale link in De Katwijksche Post en op AllesoverKatwijk.nl. De vakjury bestond uit alle journalisten/redacteuren van de regionale en lokale media. Leidsch Dagblad, De Katwijksche Post, Alles over Katwijk, I love Katwijk, Podkat, Katwijks Nieuwsblad en RTV Katwijk.

Stemming

Het publiek stemde via het systeem SurveyMonkey waarop ook de IP-adressen waren af te lezen. Eerst werd door het publiek uit alle raadsleden een Top Tien gekozen, waarna zij opnieuw konden stemmen. Dit werd met verve gedaan. De vakjury stelde na een eerste persoonlijke stemming in gezamenlijk overleg unaniem de lijst vast. Ze deden dit met een uitgebreide onderbouwing. De winnaars zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt in de gezamenlijke live uitzending van RTVKatwijk, 'Alles over Katwijk' en De Katwijksche Post.

Prijzen

Het is de eerste keer dat De Katwijksche Post/AllesoverKatwijk.nl de verkiezing 'Politicus van het jaar' in Katwijk organiseert. Met als achterliggende gedachte de inwoners meer bij de politiek te betrekken. Kunstenaar Bert van der Meij legde in een speciaal, voor beide winnaars getekend, kunstwerk (Kappie) met een knipoog hun onderscheidende kanten vast.

Winnaar juryprijs (uit het juryrapport)

Adger van Helden (CDA)
Politiek is op zijn lijf geschreven. Hij is rustig, duidelijk en in staat een goed debat te voeren. Hij geeft het wethouderschap een nieuwe, moderne look. Hij maakte een bliksemcarrière van raadslid naar lijsttrekker en nu wethouder. Integer met een opvallende kennis van de feiten, waar je hem ook over spreekt. Is in aanloop en in verkiezingstijd een duidelijke leider van het CDA gebleken. Een lijsttrekker en winnaar van de verkiezingen met een goede, eigenstandig gevoerde campagne. Hij liet zijn partij een slag maken, waar je niet omheen kon. Hij is gegroeid in het raadswerk, breed geïnformeerd en beloond met het wethouderschap, waarschijnlijk een tussenstap voor deze ambitieuze politicus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#politicusvanhetjaar #katwijk #dankbaar #eervol

Een bericht gedeeld door Adger van Helden (@wethoudervanhelden) op

Winnaar Publieksprijs (uit het juryrapport)

Matthijs van Tuijl (PvdA) 
Hij is een jonge, gedreven politicus. Duidelijk, overwogen en in staat goed te debatteren. Hij krijgt er met slechts één zetel behoorlijk wat punten van zijn moderniseringsagenda doorheen. Hij weet op constructieve wijze oppositie te voeren, met een sympathieke ondertoon. Daar tonen ook de coalitiepartijen zich regelmatig gevoelig voor. Hij is in staat politiek dichter bij de mensen te brengen. Kruisverbanden aan te leggen, maar ook dwarsverbanden door de hele breedte van de raad. Met die ene zetel krijgt hij veel voor elkaar.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>