Acht personen en organisaties beloond met D.F.E. Meerburgprijs | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Acht personen en organisaties beloond met D.F.E. Meerburgprijs

Acht personen en organisaties hebben maandagavond een D.F.E. Meerburgprijs ontvangen uit de handen van Marjolein Meerburg, voorzitter van de Stichting Herinneringsfonds.

De Meerburgprijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die de Katwijkse cultuur willen versterken of zich op een bepaalde manier hebben ingezet voor Katwijk op het gebied van cultuur, handel of industrie. De winnaars van de prijs ontvangen een geldbedrag tussen de 500 en 2.500 euro. De stichting ontving dit jaar veertien aanvragen voor een prijs.

Drie prijzen werden uitgereikt voor een boek. Agnes Korebrits-van Egmond ontving een cheque van 500 euro voor haar boek over Rijnsburgse huisnamen. Een cheque van 1.000 euro werd uitgereikt aan Quick Boys voor een boek over 100 jaar Quick Boys. Piet Rovers schreef een boek met elf geschiedenisverhalen rondom Katwijk waarvoor hij werd beloond met 800 euro. 

Naast boeken werden ook andere initiatieven in het zonnetje gezet met een geldbedrag zoals de Algemene ouderenbond Katwijk (1.000 euro voor zangbundels), Vereniging Oud-Valkenburg (725 euro voor een Peutingerkaart (kopie) van de Limes), Stichting Open Tuinen Rijnsburg (1.500 euro voor Open Tuinendag) en de Chr. Muziekvereniging Uitspanning Na Inspanning (1.000 euro voor weerbestendige jacks van het Groot Harmonie Orkest).

Het grootste bedrag ging naar Stichting Cultuurpodium Kattekse CultUren. Zij organiseren dit jaar voor de tweede keer Warm Winter Fest en ontvangen daar 2.000 euro voor. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>