Gemeente wacht met oordeel over mogelijke fusie Dunavie | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Gemeente wacht met oordeel over mogelijke fusie Dunavie

Het college van burgemeester en wethouders (b&w) wil nog geen oordeel geven over de mogelijke fusie tussen wooncorporaties Dunavie en Padua. 

Dunavie tekende onlangs met de Noordwijkerhoutse woningstichting een intentieovereenkomst voor het onderzoeken van een mogelijke fusie.

Het college laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat de gemeente in het proces betrokken wordt. B&W geeft daarbij aan dat het eerst aan Dunavie en Padua is om de optie van een fusie te verkennen. Pas na de onderzoeksresultaten geeft het college een antwoord op de vraag of een fusie in het algemeen, en met deze fusiepartner in het bijzonder, een goede stap is.

Dunavie heeft van de gemeente geen goedkeuring nodig voor een fusie. Wel heeft de wooncorporatie toestemming nodig van de Minister, die in zijn besluit het oordeel van de gemeente meeweegt. Daarnaast hebben zij instemming nodig van de huurdersorganisaties Stichting huurdersbelangen Noordwijkerhout en de Zilk en Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>