Rijnsburg Klassiek schittert met Eindejaarsconcert | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Rijnsburg Klassiek schittert met Eindejaarsconcert

Zoals inmiddels traditie organiseert het Comité Rijnsburg Klassiek tussen Kerst en Oud en Nieuw op zaterdag 29 december om 19.30 uur haar Eindejaarsconcert in De Burgt, Koomansplein 1 Rijnsburg. Rijnsburg Klassiek heeft een bijzonder programma samengesteld met drie talentvolle musici; Jorian van Nee, vleugel en Jan Oppelaar, cello en de bekende zangeres Gerlinde Vliegenthart.              

Door de enthousiaste steun van de sponsoren BMP Datapartners, gemeente Katwijk en vrijwilligers, kan het comité Rijnsburg Klassiek dit concert weer realiseren.

Gerlinde Vliegenthart

Gerlinde Vliegenthart, stond ruim tien jaar op de planken in binnen- en buitenland in musicalproducties als 3 Musketiers, Les Misérables en Tarzan. Na die periode wilde ze iets nieuws uitproberen en ging ze solo, en schreef en regisseerde jongerenvoorstellingen, gaf expressielessen op verschillende scholen en gaf privé zangles. Ze verruilde haar theaterwerkzaamheden voor een carrière in de media, maar het begon tóch weer te kriebelen… Nu treedt ze weer regelmatig op en was ze één van de leading lady's tijdens Katwijk van Oranje. Tijdens Rijnsburg Klassiek neemt ze haar publiek mee in deze prachtige periode van het jaar.

Jorian van Nee

Jorian van Nee (1999) woont in Amsterdam en studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij begon met pianospelen toen hij negen jaar oud was. Jorian heeft lessen en masterclasses gevolgd van onder andere Ronald Brautigam en Jan Wijn. Jorian is de pianist van het Audax trio, een pianotrio met Pieternel Tils (viool) en Florianne Remme (cello). Hij speelde ook enkele keren met orkest zoals het Residentie Orkest en Sinfonia Rotterdam. Jorian was meerdere bij Radio 4 Muziekwijzer en Spiegelzaal. Hij verscheen op tv bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op radio 4. In 2013 won hij een 1e prijs bij het Prinses Christina Concours en daarnaast won hij ook een 1e prijs bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken. In 2015 won hij de prijs voor de beste begeleider bij het Prinses Christina Concours. Hij viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote Festival en het concours van de Young Pianist Foundation.

Jan Oppelaar
Jan Oppelaar (1998 ) studeert sinds 2017 aan het conservatorium van Amsterdam bij Jeroen den Herder. Hij is geboren in Utrecht, waar hij op zijn 8e begon met cellolessen. Vanaf zijn veertiende kreeg hij les van Ran Varon, hoofdvakdocent in Utrecht, en een jaar later ook bij de jongtalentklas. Vanaf die tijd ging Jan meedoen aan concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours. Daar haalde hij in 2014 een derde prijs en in 2015 een eerste prijs in Den Bosch. In 2014 deed hij als jongste deelnemer mee aan het Nationaal Celloconcours van de Cello Biennale, waar hij de Aanmoedigingsprijs mocht ontvangen. Ook mocht hij soleren met het Britten Jeugd Strijkorkest nadat hij het Britten Concours had gewonnen. In september is Jan met medestudenten en zijn docent naar Taiwan geweest om lessen te krijgen op de Tainan University of the Arts en een octet met studenten daar te vormen. Ook heeft hij afgelopen zomer meegedaan met de NJO muziekzomer, waar ze onder andere de Vierde Symfonie van Brahms in Konzerthaus Berlin hebben gespeeld.

Welkom
Wie van dit concert wil genieten is van harte welkom op zaterdag 29 december om 19.30 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid een kopje koffie of een glaasje wijn te drinken. De Burgt is geopend vanaf 18.45 uur. Parkeren alleen in de parkeervakken en achter De Burgt. De toegang is gratis.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>