Redschuur krijgt originele naam terug | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Fotoarchief D. Kruyt

Redschuur krijgt originele naam terug

De redschuur aan de Rijnmond in Katwijk aan Zee krijgt zijn originele naam terug: 'Baron van Kattendijke'. Het monumentale pand wordt gerestaureerd. Volgens het college van burgemeester en wethouders (b&w) een gepast moment om de naam aan te passen.

Het gebouw biedt al jarenlang onderdak aan de historische bomschuit KW88 en wordt door de gemeente als opslag gebruikt.

Het pand uit 1951 is nodig toe aan een opknapbeurt, die gepland staat in het tweede kwartaal van 2019. Het is de bedoeling om het pand dan weer in oude glorie te herstellen.

Oproep

Bij die oude glorie hoort ook de naam 'Baron van Kattendijke' volgens Jaap Plokker. De Katwijker deed in november in De Katwijksche Post een oproep voor de terugkeer van de originele naam. Zijn oproep werd ondersteund door de SGP die een brief schreef naar het college. In een antwoord op die brief laat b&w weten de naam te zullen herstellen.

Reddingsboei

Na de restauratie wordt de oude naam 'Baron van Kattendijke' op de reddingsboei op de buitendeur geschilderd.

Het college plaatst wel de kanttekening, dat in de volksmond de naam 'Redschuur' het meest in gebruik zal blijven.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>