Gemeente wil AED's voor iedereen toegankelijk maken | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR

Gemeente wil AED's voor iedereen toegankelijk maken

De gemeente is van plan om zo veel mogelijk van haar AED's naar buiten te verhuizen. De verplaatsing is een van de maatregelen die de gemeente wil nemen, zodat iedere Katwijker een AED binnen bereik heeft en daar ook ten alle tijden bij kan.

CDA en DURF hielden onlangs een pleidooi voor meer openbare AED's. De gemeente heeft zelf op tien locaties een AED en via Sportbedrijf nog eens zes. Daarnaast hangen er apparaten bij particulieren en bedrijven. Niet alle apparaten zijn 24/7 bereikbaar en een aantal staan niet geregistreerd.

HartSlagNU

Daar moet volgend jaar verandering in komen. De gemeente wil dat alle AED's geregistreerd worden en samen met de werkgroep HartSlagNU wordt gekeken hoe er een dekkend AED-netwerk kan worden opgezet.

Die werkgroep heeft de gemeente om steun gevraagd. 'Naar verwachting kan de gemeente Katwijk op korte termijn middelen vrij maken voor de ondersteuning en onderzocht zal worden of en hoe de Gemeente Katwijk de werkgroep kan ondersteunen via de social media', aldus het college.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>