Afbeelding

Katwijk gebruikt Fortnite in campagne tegen vuurwerkvandalisme

Algemeen

De gemeente Katwijk gebruikt het spel Fortnite in de nieuwe campagne tegen vuurwerkvandalisme. Het spel is op dit moment erg populair onder jongeren en daar maakt de gemeente handig gebruik van.

Gemeente Katwijk lanceert ieder jaar een campagne tegen vuurwerkvandalisme. In de campagne 'Houd de boel heel' probeert de burgemeester burgers, en vooral jongeren te overtuigen om het netjes te houden tijdens de jaarwisseling.

Dumpert

De laatste campagne werd niet alleen in Katwijk veel besproken, maar ging door heel Nederland viral nadat de populaire website dumpert.nl de video online had gepost. In de video klaagden gemeentemedewerkers en een politieagent bij burgemeester Cornelis Visser over alle vuurwerkschade. Tussen het geklaag werden fragmenten getoond waarbij onder andere afvalbakken werden opgeblazen. In de video werd ook gebruik gemaakt van de internethit 'Krakaka'.

Fortnite

Dit jaar probeert de gemeente de aandacht te trekken door het spel Fortnite in te zetten. Dat verklapt de gemeente in een persbericht van vandaag. In het schietspel moeten deelnemers zo lang mogelijk overleven en andere spelers uitschakelen.

Hoe de campagnevideo van de gemeente er precies uitziet, blijft nog even geheim. De video komt na de Kerst online.

Vuurwerkschade

Tijdens de afgelopen jaarwisseling was er ruim 23.000 euro vuurwerkschade aan onder andere speeltoestellen, verkeersborden en afvalbakken. Reden genoeg voor de gemeente om de campagne voort te zetten. 'Het vernielen van spullen is zo nutteloos en past totaal niet bij de feestelijke sfeer', vertelt Visser in het persbericht. 'Al jaren proberen we op een leuke manier aandacht te vragen voor het heel houden van de spullen. En dat is ook dit jaar weer gelukt. De boodschap lijkt langzamerhand door te dringen: Vier feest, maar houd de boel heel! Dat doen wij ook.'

Uit de krant