Marieke van Schie gaat naar de basket. | Foto: Geert Bekker
Marieke van Schie gaat naar de basket. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Grasshoppers Dames winnenvan HSVB

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Keijser Capital Martini Sparks in winst weten om te zetten. De ploeg van Driessen/Mens staat na dit speelweekend nog steeds aan kop met 14 punten uit 8 wedstrijden, gevolgd door Binnenland met 2 en Loon Lions en Lekdetec met 4 verliespunten meer.

Na een stroef begin kon de thuisclub tegen de hardwerkende Groningers aanvankelijk niet echt weglopen. Via 9-5 halverwege en 16-12 zorgen 2 Katwijkse scores op rij voor een gaatje na het eerste kwart (23-15).

In de tweede periode stokt de Groningse aanval mede door een strakkere verdediging aan Katwijkse kant. Grasshoppers blijft wel het netje vinden en kan de voorsprong via 37-21 verder vergroten. Ruststand 49-23.

De met veel energie spelende Groningers pakt na rust aanvankelijk het initiatief en ziet de achterstand kleiner worden. Daarna is het toch weer Solar-systemen Grasshoppers die orde op zaken stelt en deze periode nipt weet te winnen (68-40).

De eerste score in het laatste kwart is voor HSVB maar een 10-0 run brengt Grasshoppers vervolgens naar de grootste voorsprong van de wedstrijd (78-41). Dan zijn er nog 5 minuten te spelen en na wat scores over en weer is de overwinning een feit. Eindstand 84-53.

Vanavond is er nog een bekerwedstrijd tegen Lokomotief in Rijswijk. Aanvang 20.30 uur. Aanstaande zaterdag speelt Dames 1 nog de return uit tegen HSVB.