Sjoerd van Vilsteren zette tegen Punch met een flying doordunk  op aangeven van Kasper Averink, de zaal op z’n kop. | Foto: Wim Kulk
Sjoerd van Vilsteren zette tegen Punch met een flying doordunk op aangeven van Kasper Averink, de zaal op z’n kop. | Foto: Wim Kulk Foto: Wim Kulk

Grasshoppers Heren winnen 3 keer in 10 dagen

Algemeen

Donderdag en zaterdag zijn de laatste twee wedstrijden van dit kalenderjaar gespeeld. Nog steeds moest Solar-systemen Grasshoppers het zonder Sjors Besseling doen. Hij is waarschijnlijk voor langere tijd uitgeschakeld met een elleboogblessure. Met een verliespartij in de beker en een winstpartij in de competitie na dit weekend, kan Heren 1 terugkijken op een goede eerste helft van de competitie. Hierin is een mooie tweede plek veroverd op de ranglijst.

De eerste van de twee wedstrijden was op donderdagavond tegen regerend landskampioen Donar uit Groningen. Daarmee was direct het eerste doel van dit jaar bereikt: 'Spelen tegen een eredivisieploeg in de beker'.

Al direct was het klasse verschil duidelijk. Waar andere eredivisieploegen vaak met een 7 of achtmans rotatie spelen, kan Donar het zich veroorloven om met 12 man te spelen en niet te verslappen.

In een goed gevulde sporthal zag het publiek een leuke, maar geen spannende wedstrijd. Donar won uiteindelijk met 68-112. Kasper Averink was topscorer met 27 punten.

De laatste wedstrijd van 2018 was tegen Punch uit Delft. Vooraf werd al gewaarschuwd dat Punch altijd een lastig te bespelen ploeg is. Met sterke en slimme jongens komt de studentploeg al jaren goed mee in de Promotiedivisie.

Solar-systemen Grasshoppers leek nog een beetje moe met drie wedstrijden al in de benen wedstrijden en kwam maar moeizaam de wedstrijd door. Nadat er in de eerste helft een goede voorsprong was opgebouwd, werd deze in het 3e kwart bijna tenietgedaan door de mannen uit Delft. Kasper Averink was het die Grasshoppers over het dode punt hielp. Met 10 punten op rij zorgde hij dat Katwijk aan de goede kant van de score bleef. Zo konden de mannen weer rustig uitlopen en werd er uiteindelijk gewonnen met 79-65. Topscorer in deze wedstrijd was wederom Kasper Averink met 27 punten, Sjoerd van Vilsteren volgde met 12 punten (8 reb.).

Na de wedstrijd kregen alle mannen een mooi kerstcadeau van sponsor Bar70. Sinds het begin van het seizoen hebben de heren als team flinke stappen gemaakt en hopelijk kunnen ze in 2019 de kers op de taart zetten. Op 5 januari wacht de uitwedstrijd in Bemmel.

Uit de krant