Afbeelding

Quick Boys sluit 2018 af met winst tegen SJC

Algemeen

Quick Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2018 tegen SJC winnend afgesloten. In de snijdende kou kwamen de blauwwitten pas in de tweede helft op voorsprong. In de slotminuten bepaalde invaller Marc de Kruijs de uitslag op 2-0.

In de laatste wedstrijd in competitieverband tegen promovendus SJC had Quick Boys richting het publiek nog wat goed te maken na het gelijke spel in de laatst gespeelde wedstrijd tegen degradatiekandidaat ASV De Dijk. Toen moest Quick Boys al na snel op voorsprong te zijn gekomen alsnog de punten met de thuisploeg delen. Nu moesten de blauwwitten het laten zien tegen weer een tegenstander uit de lagere regionen van de ranglijst.

Quick Boys trof in ieder geval een tegenstander die op sportpark Nieuw Zuid niet in zijn schulp kroop. Na ruim tien minuten spelen wist Quick Boys voor de eerste keer vanaf de rechterflank gevaarlijk te worden, al leidde dat niet tot de opening van de score. SJC reageerde adequaat door direct aan de andere kant van veld te reageren met een afstandsschot van Stef van der Zalm dat rakelings naast ging.

Na een kwartier spelen leek Quick Boys eindelijk de score te openen, de voorsprong bleef uit. Er waren daarna nog doelkansen voor Dennis Kaars, Joey Ravensbergen en voor Tim Bloemendaal, de score bleef ongewijzigd. Ruim halverwege de eerste helft wist Joey Ravenbergen Dennis Kaars te bereiken, die de bal verkeer raakte waardoor de score weer uitbleef. De gasten uit Noordwijk stonden onder zware druk, kregen meerdere hoekschoppen te verwerken maar wisten te voorkomen dat men op achterstand kwam.

De stand zou in de eerste helft ongewijzigd blijven. Tim Bloemendaal leek nog dichtbij een doelpunt maar zijn schot van afstand belandde naast het doel. Met de rust in zicht moest Ricardo Kuijvenhoven het veld geblesseerde verlaten. Na lange tijd maakte Kenny Anderson zijn rentree.
In de tweede helft was het spelbeeld van de eerste helft weer snel zichtbaar. Twee partijen op zoek naar een doelpunt, beiden niet in staat het net te vinden. Na amper een kwartier spelen kwam Quick Boys eindelijk op voorsprong. Kay Tejan rondde een aanval af waarbij hij alleen voor doelman Haggerty kwam en deze het nakijken gaf.

SJC leek zich niet neer te leggen bij de dreigende nederlaag en ging op zoek naar de gelijkmaker maar slaagde daar niet in. Ruim halverwege de tweede helft kreeg Quick Boys nog een prima kans de score te verdubbelen. Kenny Anderson schrok zo van de geboden kans dat hij de bal naast het doel plaatste. Een paar minuten later leek Kay Tejan alsnog de voorsprong te verdubbelen. Die verdubbeling bleef weer uit waardoor de marge voor Quick Boys uiterst mager bleef.
SJC bleef zoeken naar meer. Stef van der Zalm probeerde het met een afstandsschot dat rakelings naast ging. Daarna zou Dennis Kaars meer rendement hebben moeten halen uit een voorzet van Kay Tejan, nog bleef de tussenstand ongewijzigd. Met nog een paar minuten op de klok wist invaller Marc de Kruijs de blauw-witten met een geplaatst schot eindelijk in veilige haven te loodsen waardoor de laatste competitiewedstrijd met winst werd afgesloten en de afstand tot Herbstmeister V.v. Noordwijk ongewijzigd bleef.