Eerste oliebol door Katwijkse Zeeverkenners verkocht aan wethouder | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Eerste oliebol door Katwijkse Zeeverkenners verkocht aan wethouder

De jaarlijkse oliebollenactie van de Katwijkse Zeeverkenners is gisteren officieel van start gegaan met het verkopen van de allereerste oliebol aan wethouder Adger van Helden. De wethouder had de eer om uit de handen van twee jeugdleden van de Bestevaerwacht de eerste oliebol van 2018 te kopen én te proeven.

De bol werd smakelijk goedgekeurd en daarmee is het startschot van de oliebollenactie van dit jaar gegeven. Van Helden: 'Ik vind dit evenement een fantastische actie en ik roep dan ook iedereen op de oliebollen te kopen'.

Verkoop

De algemene verkoop start op vrijdagavond 14 december en gaat op zaterdag 15 december door in alle wijken van de gemeente Katwijk en bij 12 kraampjes. Alle oliebollen die worden verkocht, worden ook door de vrijwilligers van de Katwijkse Zeeverkenners zelf gebakken, onder toeziend oog van Jaco en Dik Haasnoot van Bakkerij Haasnoot. Van 's ochtends vroeg voor dag en dauw tot diep in de nacht wordt er hard gewerkt om heel Katwijk van oliebollen, krentenbollen en appelbeignets te kunnen voorzien. De eerste oliebol is dus warm en vers van de pers in ontvangst genomen op het gemeentehuis in Katwijk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>