Onthulling beeld Maatjes op Boulevard | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Het beeld werd afgelopen woensdag geplaatst en staat sindsdien verscholen onder een kist.
Het beeld werd afgelopen woensdag geplaatst en staat sindsdien verscholen onder een kist. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Onthulling beeld Maatjes op Boulevard

Op de Boulevard is vanmiddag om 15.00 uur ter hoogte van de centrale duinopgang tegenover de Voorstraat de officiële onthulling van het beeld 'Maatjes'. Het levensgrote bronzen beeld van de Katwijkse beeldhouwer Gerard Brouwer bestaat uit een groep van vijf haringetende figuren. 
 

De Katwijker bedacht het beeld 'Maatjes' als verwijzing naar de belangrijke plaats die de visserij in de Katwijks samenleving innam en inneemt. Het is opgedragen aan alle Katwijkers die hieraan hebben meegewerkt. Het beeld geeft de nauwe band tussen Katwijk en de visserij en haringhandel weer. De figuren duiden op de vijf dorpsdelen van Katwijk. De naam van het beeld 'Maatjes' spreekt voor zich.

Door ziekte moest Gerard Brouwer zijn werkzaamheden uiteindelijk staken. Gedurende zijn ziekte waren anderen bereid te helpen. Brouwer overleed op 20 februari 2017. De gevormde werkgroep 'Maatjes' is na zijn overlijden verder gegaan om zijn werk voort te zetten.


 

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>