Bas Rozendaal ving met 32 punten tegen Groningen het ontbreken van Kasper Averink goed op. | Foto: Geert Bekker

Twee keer winst in drie dagen voor Grasshoppers-heren

Algemeen

Voor de beker en competitie moest Heren 1 Solar-systemen Grasshoppers twee keer kort achter elkaar aan de bak. Daarbij zijn de punten donderdag en zaterdag allemaal in Katwijk gebleven.

De eerste wedstrijd die op het programma stond, was een zware bekerwedstrijd tegen de koploper uit de Promotiedivisie. Met een winstpartij wachtte in de volgende ronde de: landskampioen en halve finalist in de Eurocup, Donar uit Groningen. Voor beide clubs stond bij winst dus een mooie thuiswedstrijd in het verschiet en hier wilden ze dan ook maar wat graag voor vechten.

Grasshoppers begon heel sterk aan deze wedstrijd en op den duur werd er zelfs een voorsprong van meer dan 20 punten genoteerd. Lokomotief zal Lokomotief niet zijn als ze zichzelf toch nog een beetje weten terug te vechten in de wedstrijd. In het laatste kwart werd deze grote voorsprong nog gereduceerd naar zes punten. Gelukkig kon Grasshoppers hier net op tijd iets aan doen en zo de wedstrijd winnend af te sluiten met een eindstand van 81-69. Topscorer in deze wedstrijd was Kasper Averink met 33 punten.

De volgende wedstrijd was tegen BVG Groningen. Dit keer was Kasper Averink er helaas niet bij zijn. Tijdens de wedstrijd tegen Lokomotief had hij namelijk een hersenschudding opgelopen en moet even stil zitten. Toch lieten de mannen van Grasshoppers zien het ook zonder hem te kunnen.

De eerste helft konden de Groningers nog erg goed bij blijven. Dit kwam vooral door het hele hoge schotpercentage waarmee ze schoten.

In de tweede helft liet Solar-systemen Grasshoppers zien wat ze echt waard waren. Met een strakke defense en goed uitgespeelde aanvallen die vaak bij Bas Rozendaal eindigden, konden de mannen uitlopen en een 92-68 overwinning laten noteren. Topscorer in deze wedstrijd was dan ook Bas Rozendaal met 32 punten!

Donderdag 13 december zal de wedstrijd tegen Donar al plaatsvinden. Aanvang is 20.00 uur. Het is aan te bevelen op tijd te komen vanwege de verwachten drukte in sporthal Cleijn Duin.