Vijf vuurwerkvrije zones in Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Vijf vuurwerkvrije zones in Katwijk

Op vijf plaatsen in Katwijk zal het tijdens de jaarwisseling wat stiller zijn dan in de rest van de gemeente. In het Ridderbos, Park Schutterswei, Dorpsweide Valkenburg, het Heerenschoolbos met dierenweide en het park Westerhaghe mag er geen vuurwerk worden afgestoken. Naast deze vijf plaatsen mogen bewoners ook zelf een 'vrijwillig vuurwerkvrij gebied' aanwijzen.

Gemeente Katwijk voert al jarenlang de campagne 'Houd de boel, dat doen wij ook'. De campagne wordt dit jaar uitgebreid met 'Houd de boel stil'.

Experiment

Volgens burgemeester Cornelis Visser zijn de meningen over het afsteken van vuurwerk sterk verdeeld. Hij ontraadde de gemeenteraad om geen vuurwerkvrije zones in te stellen, omdat dit niet gehandhaafd kan worden. Desondanks moest hij aan de slag met een plan. 'Met dit experiment hopen we een handreiking te doen en gezamenlijk een fijne jaarwisseling te beleven', laat hij in een persbericht weten.

Vrijwillige vuurwerkvrije zones

Burgers kunnen zelf een straat vuurwerkvrij maken door een handtekeningenactie te starten. Wanneer 75 procent van die straat de actie ondersteund, krijgen de bewoners stickers en informatiemateriaal om aan te geven dat er geen vuurwerk mag worden afgestoken. Bewoners moeten zelf initiatief nemen en afspraken maken. De gemeente en politie handhaven de vuurwerkvrije zones niet.

Als een straat, plein of buurt zich wil houden aan een vrijwillige vuurwerkvrije buurt, kan de initiatiefnemer zich aanmelden via www.katwijk.nl/vuurwerk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>