Twee Katwijkers aangehouden voor handel in illegaal vuurwerk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Twee Katwijkers aangehouden voor handel in illegaal vuurwerk

In een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk is dinsdag in Katwijk 70 kilo in beslag genomen en werden twee verdachten aangehouden.

In totaal richtte het onderzoek zich tot 15 adressen in Katwijk en Rijnsburg. Op vijf adressen in Katwijk werd in totaal 70 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. Het gaat om twee mannen van 22 en 26 jaar uit Katwijk. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Ook werd op één adres een aantal nepvuurwapens en messen aangetroffen.

Illegaal vuurwerk

Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de inrichting cq veiligheidseisen, bv een woning of een garage, levert een enorme brand en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor het opslaan van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. Daarnaast merkt de politie dat jongeren het veelal illegaal en zwaarder vuurwerk gebruiken om daarmee vernielingen aan te richten aan het straatmeubilair zoals een abri, postbus, vuilnisbak of anderszins. Vele van dergelijke goederen gingen de afgelopen jaren de lucht in. De schade bedroeg vele duizenden euro's.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>