De winnaars van vorig jaar.
De winnaars van vorig jaar. Foto: Paul van Houten

Nominaties Katwijkse Vrijwilligersprijzen 2018 bekend

Algemeen

Met de verkiezing 'Vrijwilliger van het jaar' wil de gemeente Katwijk uiting geven aan haar waardering voor al die mensen die zich belangeloos en enthousiast inzetten voor de medemens en samenleving.

De jaarlijkse verkiezing is ook bedoeld om de vrijwilligers beter in beeld te brengen en anderen te stimuleren zelf ook als vrijwilliger aan de slag te gaan. Vrijwilligers verrijken het maatschappelijk leven, zijn belangrijke verbindende schakels en bieden een helpende hand, luisterend oor en troostende woorden. Dit is ook te zien aan de diversiteit in vrijwilligers die nu genomineerd zijn. Ze vormen een prachtige doorsnede van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Tot eind oktober kon iedereen personen of groepen aanmelden die deze titel dit jaar verdienen. Het aantal aanmeldingen voor de prijs voor 2018 overtrof ruimschoots dat van de voorgaande jaren. De beide jury's hadden dit jaar een moeilijke taak om uit al die enorm actieve en bijzondere vrijwilligers(-groepen) per categorie een drietal te nomineren voor de vrijwilligersprijs 2018. Daarbij is onder andere gekeken naar de tijdsperiode dat het vrijwilligerswerk is verricht, de verscheidenheid, verantwoordelijkheid, voorbeeldfunctie/uitstraling en de relevantie voor de Katwijkse gemeenschap. 

Wie de titel 'vrijwilliger van 2018' krijgen, wordt bekend gemaakt tijdens het VIP Gala op vrijdag 7 december  om 19.30 uur in de Voorhof in Rijnsburg. Burgemeester Cornelis Visser zal de vrijwilligersprijzen uitreiken tijdens deze feestelijke avond. De vrijwilliger van het jaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag, te besteden aan de vereniging of organisatie waar hij of zij bij is aangesloten.

Wilt u deze avond als vrijwilliger bijwonen, dan kunt u zich aanmelden door een mailtje te sturen naar vip@welzijnskwartier.nl (vermeld hierbij uw naam, organisatie en mailadres) of telefonisch via telefoonnummer: 071-4033323

Genomineerden Individueel tot 18 jaar
- Vera van Scheijndel (16): Vrijwilliger Boerderij d'Overkant van 's Heeren Loo
- Wesley van Rijn (16): Vrijwilliger bij jongerencentrum Stappers en de Katwijkse Reddingsbrigade
- Jeroen Zuijderduijn (17): Vrijwilliger bij basketbalvereniging Grasshoppers

Genomineerden Individueel 18 – 35 jaar
- Lennart Haasnoot (21): Vrijwilliger Christelijke Muziekvereniging DVS-Junioren
- Natasa Migic (29): Vrijwilliger Wijkservicecentrum Centraal
- Derk-Jan van Duijn (30): Vrijwilliger JVC De Schuit

Genomineerden Individueel 35 – 65 jaar
- Theo van Zuijlen (49): Vrijwilliger Koningin Wilhelminaschool  en RTV Katwijk
- Co Viele (56): Vrijwilliger De Voorraadkast
- Gineke van Duijn (61): Vrijwilliger Commissie Oekraïne Katwijk

Genomineerden Individueel 65+
- Henk Sierat (74): Vrijwilliger Christelijke Muziekvereniging UNI
- Joke de Mooij-Paauw (75): Vrijwilliger Hospice Katwijk, Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg, Vlietstede, Roosevelthuis en de Wilbert
- Annie Guijt (76): Vrijwilliger bij Dansclub Sjansee

Genomineerden categorie Organisatie/Project
- Tafeltennisvereniging Rijnsoever onderdeel: MIVA / Para / G-sport
- Wijkvereniging Noord-NoordOost -onderdeel: Fietsdriedaagse
- Vereniging Katwijkse Ziekte HCAWA-D onderdeel: Kattukse Brainweek

Uit de krant