De winnaars van het sportjaar 2017.
De winnaars van het sportjaar 2017. Foto: Treffend Beeld Dirk van Egmond

Nomineren sporters kan alleen vandaag en morgen nog Katwijkse Sportverkiezingen: gala voor de Katwijkse sport

Algemeen

Voor het vierde jaar op rij worden de Katwijkse Sportverkiezingen georganiseerd. Wie waren dit jaar de succesvolste sporters? Welke sportploeg behaalde de mooiste prestatie en welke sportinnovatie verdient het om in het zonnetje te worden gezet?

Na het doorslaande succes van de afgelopen jaren volgt nu de vierde editie van de Van Zessen Claer Sportverkiezingen Katwijk. Ook dit jaar krijgt iedereen de kans om zijn favorieten voor de sportverkiezing aan te dragen. Er zijn vijf verschillende categorieën: sportploeg, sportman, sportvrouw, belofte en sportinnovatie van het jaar. Die laatste prijs is bedoeld voor sportinitiatieven in de brede zin van het woord, bijvoorbeeld om mensen in beweging te krijgen of een verrassende manier om sportaccommodaties te gebruiken.

De prijzen worden op vrijdagavond 25 januari uitgereikt tijdens het Sportgala in het Dorpshuis Valkenburg. Alle sportverenigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg worden niet alleen uitgenodigd om kandidaten voor de prijzen te nomineren, maar vanzelfsprekend ook om bij de gala-avond aanwezig te zijn. Met muziek, een hapje, een drankje en ook dit jaar weer gerenommeerde presentatoren, wordt het een gala voor de gehele Katwijkse sport, voor alle verenigingen en vooral voor de sporters.

'We hebben al aardig wat nominaties binnen,' zegt voorzitter Willem Guijt van de Sportverkiezingen Katwijk. 'Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor meer. Dus laat ons weten welke sportman, sportvrouw, sportploeg of talent het verdient om tot de titel te winnen.'

Mooie ontwikkeling

Guijt is bijzonder te spreken over de ontwikkeling van die de Sportverkiezing en SportGala de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. 'De eerste twee edities werden goed bezocht en we hebben mooie sportprestaties onder de aandacht kunnen brengen.' Via de categorie Sportinnovaties hoopt de organisatie van de Sportverkiezing sport en bewegen in de gemeente te stimuleren. 'Ik hoop echt dat sportverenigingen opstaan en hun initiatief presenteren. Niet alleen voor de eeuwige roem, maar ook voor een mooie geldprijs.'

Dankzij de meerjarige verbintenis met de hoofdsponsor is de organisatie verzekerd van continuïteit. 'Daardoor kunnen we onze energie steken in de uitbreiding van onze activiteiten. We willen meer evenementen organiseren om sport, spel en beweging te stimuleren.'

Vorig jaar vielen zwemmer Arno Kamminga, basketbalster Karin Kuijt, zwemster Kim de Jong, waterpoloploeg Z&PC Dames 1 en het sportinitiatief van de Jeu de Boules-vereniging in de prijzen. Wie volgt deze winnaars op? Nomineren kan tot vrijdag 30 november.

Nominaties voor de sportinnovaties kunnen tot vrijdag 11 januari worden ingediend. Mail naar nominaties@sportverkiezingenkatwijk.nl of kijk op www.sportverkiezingenkatwijk.nl. Hier is ook meer informatie over de reglementen te lezen. Op basis van de nominaties worden de prijzen verdeeld door een vakkundige en anonieme, jury.

Uit de krant