Kasper Averink laat visitekaartje achter. | Foto: Geert Bekker

Ruime zege Grasshoppers Heren tegen Zeemacht

Algemeen

De heren van Solar-systemen Grasshoppers 1 hebben zaterdagavond hun wedstrijd onder leiding van een weergaloze Kasper Averink ruim gewonnen van Zeemacht met 95-77.

Op de late avond werd aangetreden tegen een smalle selectie uit Den Helder. MSV/Zeemacht kwam met 7 man naar Katwijk. Onder die 7 man zat wel veel Eredivisie ervaring. Dus het kon nog wel eens een lastige wedstrijd worden, wat bleek in de eerste helft. Bij Katwijk waren Sjors Besseling en Mitchell van den Berg uitgeschakeld wegens blessures.

In een koude sporthal begon de wedstrijd maar moeizaam voor de mannen van Grasshoppers. Het team uit Den Helder kwam goed op voorsprong. Na drives richting de basket konden ze gemakkelijk de mensen van buiten vinden voor een driepunter en deze schoten ze met een heel hoog percentage raak. Bij Grasshoppers deed Sjoerd van Vilsteren een paar keer iets terug met harde dunks, maar eigenlijk liep Grasshoppers heel dit kwart achter de feiten aan. Toch viel de achterstand aan het eind van deze 10 minuten nog wel mee: 17-22.

In het 2e kwart was het dus zaak om de verdediging op orde te krijgen en aanvallend zou er wat meer creativiteit in moeten. Dit gebeurde onder leiding van Kasper Averink die op een gegeven moment wel 12 punten achter elkaar wist te scoren. Dit resulteerde echter nog niet in een voorsprong, want Zeemacht zet dit kwart maar liefst 25 punten tegenover 27 van Grasshoppers. Vlak voor rust krijgt Jake Prins een knietje en kan daardoor niet meer terug keren in de wedstrijd. De ruststand is 44-47 in het voordeel van Zeemacht.

Na de rust is het ineens een hele andere wedstrijd. Kasper Averink gaat vrolijk door met scoren en ook de andere jongens gaan beter spelen. In de verdediging zit iedereen er wat strakker op en veranderen ze zoals het lijkt iedere verdediging weer van zone naar man to man. De Heldenaren die niet meer zo helder konden denken, leken in dit kwart de kluts kwijt en de vermoeidheid van 7 man leek op te spelen. Solar-systemen Grasshoppers maakte hier dankbaar gebruik van en kwam na 30 minuten op een 71-59 voorsprong.

Het 4e kwart was niet heel anders dan het 3e kwart. Het ritme was gevonden en de basket werd gemakkelijk gevonden. Kasper Averink weet ook in dit kwart de basket gemakkelijk te vinden en Tomas Breel zorgt er met een monsterblok voor dat het publiek op de banken komt! De wedstrijd wordt goed uitgespeeld en met een 95-77 eindstand mogen de mannen uiteindelijk tevreden zijn met de tweede helft van de wedstrijd.

Door het bekerprogramma dat op korte termijn moet worden ingelast is over de volgende wedstrijd nog onduidelijkheid. Vermoedelijk wordt thuis op 6 december tegen Lokomotief gespeeld. Hierover later meer informatie.