Afbeelding
Foto: Eva de Breed

Opnieuw tv-programma met Katwijkers

Algemeen

Katwijk is populair bij de programmamakers. Na 'Typisch Katwijk' van de EO, brengt nu Human een bezoek aan Katwijk voor het programma 'Onderstromen' op NPO2.

In dat programma gaat filosoof Ad Verbrugge op zoek naar levenswijsheid. Dat doet hij niet bij filosofen of wetenschappers, maar in het alledaagse leven. Niet alleen Katwijk wordt bezocht, maar ook met de bewoners van de Maasvlakte en Den Haag wordt gesproken over levenskwesties. Verbrugge voert die gesprekken aan de hand van de Odyssee van Homerus.

In de programmaomschrijving staat het volgende over de aflevering in Katwijk: 'Wat is de betekenis van de clan en het groepsgevoel in het menselijk leven? Hoe is het om lid te zijn van een hechte gemeenschap of groep en daar mede je veiligheid en identiteit aan te ontlenen? En wat is de schaduwzijde van het leven in de groep? Hoe kunnen mensen erdoor verstikt raken en belemmerd worden in hun zelfontplooiing? Wat vraagt het van een mens om uit de groep te breken? Voor antwoorden op deze vragen, neemt Verbrugge ons mee naar Katwijk, waar mensen leven die zowel de schoonheid als de schaduwzijde van het groepsleven kennen'.

De serie is op dinsdag 6 november van start gegaan. Katwijk komt in de derde aflevering aan bod op dinsdag 27 november om 22.55 uur op NPO2.

Typisch Katwijk

Begin september verscheen ook al de serie 'Typisch Katwijk' van de EO op de buis. In dat programma werd een aantal Katwijkers gevolgd in een 12-delige serie. Het programma kreeg veel kritiek, omdat de serie geen goed beeld zou geven van Katwijk en haar inwoners.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant