Afbeelding
Foto: pr

Goed debat op huurdersavond SHD

Algemeen

Dunavie-huurders, genodigden, raadsleden, wethouder Gerard Mostert, leden van het managementteam van Dunavie en het bestuur van de Stichting Huurdersbelangen 'de Duinstreek' (SHD) en algemeen directeur Paulus Jansen van de Woonbond) gingen vorige week vrijdagavond vol enthousiasme op in het Lagerhuisdebat op de huurdersavond van de SHD.



Met stellingen als 'De SHD moet beter opkomen voor de huurdersbelangen' en 'Een fusie van Dunavie is goed voor de Katwijkse huurders', lag de munitie klaar voor een spetterend debat en… dat werd het ook. Niets mooiers dan om na afloop in de zogenaamde derde helft het onder genot van… nog eens dunnetjes over te doen. En daar werd dan ook door alle aanwezigen in de Open Hof Kerk dankbaar gebruik van gemaakt. 

Communicatie van en met de SHD leverde in het afgelopen werkjaar voor de SHD de nodige knelpunten op. Knelpunten waardoor deze vrijwilligersorganisatie vaak gelijk een jongleur meer ballen tegelijk in de lucht moesten houden dan ze lief was. Daarom investeert de SHD ook in alle bij ons betrokken vrijwilligers en huurders met de zoektocht naar en het toepassen van de juiste scholing.

SHD zicht- en hoorbaar aanwezig

Cees Oostindie, voorzitter van de SHD: 'Wat te denken van het laten zien in de gemeente Katwijk dat je er bent middels persberichten, de aanwezigheid bij raadsvergaderingen waar al dan niet wordt ingesproken, maar ook om buiten Katwijk de SHD op verzoek te vertegenwoordigen? Het afgelopen werkjaar heeft wat betreft de communicatie met woningcorporatie Dunavie vele dieptepunten en hobbels gekend. Dat hadden we als SHD graag anders gezien want het kostte ons te vaak negatieve energie die we liever positief wijdden aan het behartigen van de huurdersbelangen.'

En hoe zat het wat betreft de communicatie met de gemeente Katwijk? Oostindie: 'Wat te denken van het Woonlastenfonds en hoe het proces van de keuze voor het afgenomen Woonlastenonderzoek is verlopen? Laat daarom vooral de communicatie beter verlopen in 2019 in de samenwerking van de SHD met Dunavie en het gemeentebestuur van Katwijk. Gedrieën hebben we ieder immers unieke talenten en moeten we elkaar toch echt kunnen versterken, wetende dat we ieder ook een eigen te verdedigen belang hebben en dienen.'

Uit de krant