Afbeelding

Minimaal verlies voor Dames 1 Grasshoppers

Algemeen

De dames van Grasshoppers zijn na vier gewonnen wedstrijden afgelopen zaterdag tegen de eerste nederlaag opgelopen. Waar vorig seizoen de dames van Rick Driessen na 4 wedstrijden de rode lantaarn droegen, was de start dit seizoen in de competitie een stuk beter. Er werd o.a. van drie naaste concurrenten (Bemmel, Den Helder en Binnenland) gewonnen. De dames van Loon Lions zijn dit seizoen wat minder fortuinlijk gestart en hebben al drie kleine nederlagen achter hun naam staan. Het team van Thijs Volmer was er dus extra op gebrand om deze keer de punten in huis te houden.

Het team uit Landsmeer begon fortuinlijk. Aan de hand van de uit Duitsland teruggekeerde Katie Bussey, die afgelopen woensdag tegen Den Helder nog goed was voor 31 punten, startte Loon Lions met een 9-0 run. Voor Grasshoppers waren vooral nieuwkomers Gillian Scholten en Evelien Lutje Schipholt verantwoordelijk voor de scores. Hierdoor konden de Katwijksen in het spoor van Loon blijven maar nog niet aanhaken. Eerste kwart eindigde in een ruim voordeel van Loon Lions 21-9.

Het tweede kwart begon voor beide teams stroef voor wat scores betreft, maar daarna waren het Ingrid van der Plas en Iris Govers die orde op zaken stelden. Met respectievelijk 8 en 9 punten (beide twee 3-tjes) zorgden ze ervoor dat de stand halverwege het 2e kwart weer in evenwicht was (28-28). Het ging vervolgens gelijk op. Mia Hordijk, die in het derde kwart met een lichte hersenschudding uit zou vallen, pakte vlak voor rust 5 punten. Kwart stand 16-27 ruststand 37-36.

Na rust pakte het, gemiddeld 6 jaar jongere, team van Solar-systemen Grasshoppers de voorsprong en hield die het grootste gedeelte van het kwart vast. Fieke Ligthart zorgde voor het thuisteam dat ook na het derde kwart de score in het voordeel van Landsmeer was. Kwart stand 17-15; tussenstand 54-51.

Het vierde kwart was regelmatig stuivertje wisselen. Fleur Kuijt was hier met 7 punten op rij degene die Grasshoppers in de race hield. Met twee punten achter en nog luttele seconden te gaan, kreeg Solar-systemen Grasshoppers nog 2 vrije worpen waarvan er helaas maar één in ging en de wedstrijd dus met minimaal verschil verloren ging. Kwart stand 13-15. Einduitslag 67-66.