Liveblog tijdens Algemene Beschouwingen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Liveblog tijdens Algemene Beschouwingen

De Algemene Beschouwingen zijn morgen te volgen op het liveblog van allesoverkatwijk.nl. Op dit blog worden alle moties, nieuwtjes en discussies van minuut tot minuut bijgehouden. De politici worden gelijk in hun kraag gegrepen bij opvallende uitspraken. De redacteuren zitten er bovenop.

Het live-blog start direct om 14.00 uur.

In de algemene beschouwingen vertellen de elf politieke partijen in de Katwijkse gemeenteraad wat ze vinden van de plannen, die het college van burgemeester en wethouders voor volgend jaar heeft gepresenteerd in zijn begroting 2019, en van de belastingenvoorstellen voor dat jaar. Iedere fractievoorzitter heeft tien minuten de tijd om zijn of haar beschouwing uit te spreken. Dat is ook het moment waarop zij hun moties en amendementen – respectievelijk verzoekende en eisende wijzigingen op het beleid - kunnen indienen.

Tijdens het uitspreken van de beschouwingen hebben raadfracties de mogelijkheid om te interrumperen. De voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Cornelis Visser, staat alleen kortdurende interrupties toe; interrupties op interrupties zijn niet toegestaan.

De vergadering wordt na de beschouwingen van de raadfracties geschorst en wordt om 19.30 uur voortgezet. Burgemeester en wethouders reageren op de uitspraken, meningen, moties en amendementen, die betrekking hebben op hun portefeuille. Samen hebben ze daar anderhalf uur de tijd voor, waarbij interrupties ook weer zijn toegestaan.

Daarna is het weer de beurt aan de fracties - de tweede termijn – om te reageren. Ook in deze termijn is het mogelijk om te interrumperen. In deze termijn wordt naar verwachting de discussie afgerond en gaat de gemeenteraad stemmen over de begroting, al dan niet voorzien van moties en amendementen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>