Meer geld nodig voor gemeentehuis | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: RD

Meer geld nodig voor gemeentehuis

De geplande verbouwing van het gemeentehuis staat onder druk. In een brief aan de gemeenteraad meldt het college van burgemeester en wethouders, dat de kosten hoger uitvallen dan het beschikbare budget van 4,5 miljoen euro.

Bij het vaststellen van het definitieve ontwerp werden de kosten nagerekend door zowel de aannemer als een bouwkostendeskundige die door de gemeente in de arm was genomen. De raming van de bouwkostendeskundige viel binnen het budget. Die van de aannemer was hoger. 'De oorzaak hiervan ligt in de huidige marktwerking in de bouwsector. Er is op dit moment landelijk een enorme prijsstijging in de bouwkosten te zien', schrijft het college aan de raad.

Op de vraag hoeveel hoger was deze week nog geen antwoord gekomen. In ieder geval zoveel hoger, dat 'de gemeente hierdoor genoodzaakt is te bezien welke scenario's bestaan om verder te gaan met dit project'.

De verbouwing stond gepland voor 2019. De gemeente wil met die verbouwing alle publieks- en kantoorfuncties van het Heerenhuys en het gemeentehuis op één locatie: het gemeentehuis van Katwijk. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>