Dit weekend bij Katwijk van Oranje | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Dit weekend bij Katwijk van Oranje

Dit weekend is er weer van alles te doen bij Katwijk van Oranje. Het evenement heeft dit weekend op verschillende plekken weer een aantal activiteiten gepland.

In het DUNAatelier op het Duinplein tegenover de Vuurbaak staat zaterdag een filmvoorstelling gepland van het theaterstuk 'De Engelandvaarders'. Dit theaterspektakel werd vorig jaar gespeeld in de Katwijkse duinen en is het verhaal over de dappere Engelandvaarders die vanuit Katwijk de zee op wilden gaan om naar Engeland te varen. De film begint om 15.00 uur en duurt ongeveer 75 minuten.

Naast de film is er die dag in het DUNAatelier ook een theatraal- en muzikaal programma. De voorstelling Code Oranje gaat over doodgewone jonge mannen en vrouwen die in oorlogstijd één gezamenlijk doel voor ogen hadden: bestemming Engeland. Wat dreef deze Engelandvaarders en wat waren de gevolgen? Het is alsof je de radio aanzet.... en je terugvoert naar de oorlogstijd waar muziek een grote rol inneemt. Temidden van deze klanken start het avontuur tussen grootvader en zijn kleinzoon. Code Oranje is een productie van theatherhuis Zeep aan Zee uit Noordwijk. De voorstelling duurt 30 minuten en start om 12.00, 14.00 en 16.30 uur.

Na of voor de voorstelling kunnen bezoekers ook een kijkje nemen bij de expositie over de Atlantikwall. De muur was de verdedigingslinie van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. De linie strekte zich uit van Noorwegen tot aan Spanje. Als onderdeel van het evenement Katwijk van Oranje is een expositie ingericht met foto's van deze verdedigingslinie. U kunt foto's bekijken van de Boulevard van vóór 1940, de bouw van de Atlantikwall en de wederopbouw van de Boulevard. De expositie is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag, van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Ook in de Theatertent op het Strandplein tegenover de Voorstraat is er zaterdag weer van alles te beleven. Lokale muziekverenigingen en koren geven een optreden waarbij de muziek van Soldaat van Oranje en uit de tijd van het verzet en de bevrijding centraal staat. Deze zaterdag zijn er om 11.30, 14.00 en 16.00 voorstellingen van Valkenburg's Harmonie en COK Hallelujah.

Meer informatie vind je op www.katwijkvanoranje.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>