Afbeelding

Heren 1 Grasshoppers delft het onderspit

Algemeen

De mannen van Solar-systemen Grasshoppers hebben zaterdagavond met 57-70 verloren van Lokomotief uit Rijswijk. Bas Rozendaal was er niet bij en nieuwe aanwinst Kasper Averink was nog niet wedstrijdfit. Lokomotief is het team waar vorig seizoen nog van verloren werd in de finale en was ook dit keer te sterk.

In het 1e kwart werd het verschil gemaakt door de mannen uit Rijswijk. Grasshoppers wist de basket maar met moeite te vinden en Lokomotief kon wel in hun normale spel komen. De mannen speelden hard tegen hard en dit zou de hele wedstrijd zo blijven. Na 10 minuten was de score 9-20 in het voordeel van Rijswijk.

Het 2e kwart werd iets agressiever. Ook kwam er wat frustratie bij kijken omdat er op sommige momenten erg inconsequent gefloten werd. Sjors Besseling had al een onsportieve fout gemaakt. En later kreeg hij een technische fout wegens een gebaar naar de scheidsrechter. Tot grote verbazing van iedereen moest hij de zaal verlaten en mocht niet meer meedoen. Een zware aderlating voor Katwijk. Met een 21-35 score mochten de mannen gaan rusten.

Na de rust begonnen de mannen erg sterk. Goede verdediging resulteerde erin dat Rijswijk 12 punten kon scoren dit kwart. Alleen in de aanval ging het nog steeds niet helemaal lopen. Er was te weinig schotdreiging van buiten en hierdoor kon Lokomotief de hele bucket dicht gooien. Na 30 minuten spelen stond er een score van 38-47 op het bord.

In het 4e kwart werd er gevochten als leeuwen en op sommige momenten gebeurde dit zelfs letterlijk. Een opstootje waarbij twee onsportieve fouten tegen elkaar werden weg gestreept was een smetje op deze wedstrijd. Maar liet wel zien hoeveel emotie en intensiteit er in de wedstrijd was. De mannen van Grasshoppers kwamen nog 1 keer terug tot 6 punten, helaas kon Lokomotief direct antwoorden met een snelle score en een driepunter. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 57-70.

Lokomotief is in deze fase van de competitie duidelijk verder dan Grasshoppers. Nog veel werk aan de winkel, maar met de instelling en vechtlust van de mannen zorgen ze er vast voor dat ze er in mei staan!