Deborah Vos scoorde 12 punten tegen Binnenland. | Foto: Geert Bekker
Deborah Vos scoorde 12 punten tegen Binnenland. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Vierde winst op rij voor dames Grasshoppers

Algemeen

Na de midweekse winst tegen Dozy/Den Helder (79-73), waren zaterdag de dames van 4Consult/Binnenland de tegenstanders. Waar eerder nog een nipt en zuur verlies werd geleden om de Supercup aan het begin van het seizoen, was daar nu een flinke overwinning in het voordeel van Solar-systemen Grasshoppers. De wedstrijd werd gewonnen met een 80-66 eindstand. Het grootste gat werd al geslagen in het eerste kwart, dat werd afgesloten met 29-12.

Na een sterkte start, waar Iris Govers meteen met 2 driepunters het netje wist te vinden, was de stand na slechts 3 minuten spelen reeds 12-2. Een time out van Binnenland had niet het geplande effect voor de bezoekers, de dames weten nog verder uit te lopen en zelfs bijna alle speelsters hebben na het eerste kwart scores achter hun naam staan, het eerste kwart wordt afgesloten met een stand van 29-12.

In het tweede kwart wordt de voorsprong zelfs nog verder uitgebreid en na een 6-0 run wordt het zelfs 35-12. Er wordt aan de zijde van 4Consult/Binnenland hard gewerkt om dit gat nog te kunnen dichten, maar ondanks dat het tweede kwart qua score hun kant op gaat (17-20), komen de gasten niet echt dichterbij. Solar-systemen Grasshoppers heeft een solide defense staan en er wordt hard gewerkt voor de rebound, waar 4Consult/Binnenland het daar behoorlijk liet liggen. Met een ruststand van 46-32 werden de kleedkamers opgezocht.

Het derde kwart kon Grasshoppers weer naar zich toetrekken. Het thuisteam kwam goed uit de startblokken, er worden mooie en goede kansen gecreëerd die helaas niet werden benut in het begin. Maar na een driepunts score van Ilse Kuijt en vervolgens nog eentje van Deborah Vos, beide op assist van Ingrid van der Plas, volgt vervolgens een mooie steal en een jumpertje van Mia Hordijk en er staat een weer een 8-0 op papier (54-32). Na een time out van 4Consult/Binnenland volgt er een flinke press van de Barendrechtse zijde, maar dit kwart blijft in handen van Grasshoppers (18-14) en wordt afgesloten met een score van 64-46.

Het laatste kwart liet een zelfde verloop zien als het derde kwart. 4Consult/Binnenland probeerde nog een tandje bij te zetten in de verdediging, maar het mocht niet meer baten. Coach Rick Driessen kon flink blijven doorwisselen. Eline Kasius moest aan het einde van het kwart met 5 persoonlijke fouten ook nog het veld verlaten en er werd duidelijk dat Binnenland vanavond hun meerdere moesten erkennen in Grasshoppers. Het grote gat wat al was geslagen in het eerste kwart was onomkeerbaar. Eindstand op het scorebord is 80-66, een vierde winst op rij voor de Katwijksen.