Gelukkige zege voor FC Rijnvogels bij Zwaluwen [Foto's] | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Max van Steen scoort de 0-1. | Foto: PR
Max van Steen scoort de 0-1. | Foto: PR (Foto: )
Foto's Sport

Gelukkige zege voor FC Rijnvogels bij Zwaluwen

Vrouwe Fortuna was deze middag met de Katwijkers meegereisd. Ook een engeltje had zich op de lat boven Jeffrey Verkerk geposteerd. Zonder geluk vaart niemand wel, de roodwitte vogels dit keer zeker niet. Aan het sportpark aan de Zwaluwenlaan in Vlaardingen zegevierden de mannen van trainer Jimmy Simons voor de vierde keer op rij. Zonder ook maar een tegentreffer te hoeven incasseren. Komt bij dat de Rijnvogeldoelpunten gelardeerd waren met een snufje geluk.

De eerste treffer die Marvin van Tienen om de oren kreeg was met dank aan een verdediger voor hem die behoorlijk mistastte op een voorzet van Jaap van Duijn waardoor Max van Steen van dichtbij - gelijk een vroege Sintsurprise - het presentje mocht uitpakken. De tweede treffer was het gevolg van een handsbal binnen de zestien na een vrije trap van Jaap van Duijn. Van Duijn zelf ontfermde zich volgaarne over dit buitenkansje, 2-0. Een stand die alle voetballogica op dat moment geweld aan deed.

De gastheren startten sterk en hadden het aan doelman Jeffrey Verkerk te danken dat hij in die beginfase de rappe Joseph Gonsalves tot twee keer toe van de openingstreffer afhield. Met dank aan het eerdergenoemde engeltje boven hem overleefden de vogels de sterke fase van de thuisclub. Vooral de afstandspegel van Sten Wever had beter lot verdiend want zijn zondagsschot op zaterdag teisterde de lat. Langzamerhand kwam het duel wat meer in evenwicht al oogde de thuisclub sneller en feller in de duels. Allengs kregen de roodhemden toch meer grip en creëerden een paar mogelijkheden. Uit een hiervan ontstond de eerste, zij het gelukkige treffer. Het aantal corners dat de thuisclub mocht nemen leverden niets op en aan de overzijde was het wel raak. Jaap van Duijn op snelheid onderuit gehaald, nam de vrije trap die vervolgens tot de handsbal en de daaruit voortvloeiende pingel leidde. Het betekende de onterechte 0-2 ruststand.

Na de thee had Van Duijn in no-time de wedstrijd op slot kunnen gooien na een afgemeten pass van Roy van Leeuwen. De spits stuitte echter op Vlaardingse sluitpost. Vervolgens bleef het een open duel waarin de Zwaluwen een aantal keren gevaarlijk richting Katwijkse nest vlogen maar dit werd met hand en tand verdedigd. Anderzijds waren er ook weer kansen op de 0-3. Deze leek een feit nadat Arie de Vreugd een vrije trap van Jaap van Duijn snoeihard binnen knikte maar de verdediger deed dit in kantje boord buitenspelpositie. Nee, de strijd was nog niet gestreden want de thuisclub bleef furieus aandringen maar de soms hectische situaties in de Katwijkse zestien werden overleefd.

Bij het scheiden van de markt had Romano van der Stoep de 0-3 op zijn pantoffel maar zijn inzet was te zacht en werd door Van Tienen gepareerd. Al met al een gelukkige zege voor de Katwijkers.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>