Brandweer Rijnsburg eerste in regionale wedstrijd | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

Brandweer Rijnsburg eerste in regionale wedstrijd

In Reeuwijk werden afgelopen zaterdag de vaardigheidstoetsen Brandweer Hollands-Midden gehouden.

De wedstrijdploeg van het korps Rijnsburg behaalde bij de finale de eerste plaats, waarbij ook de bevelvoerder en chauffeur als beste uit de strijd kwamen.

Uit de voorrondes die zijn gespeeld is het in totaal negen ploegen gelukt om een plek in de finale te bemachtigen. De korpsen uit Nieuwerkerk, Woubrugge, Valkenburg, Noordwijkerhout, Nieuwveen, Haastrecht, Rijnsburg, Ouderkerk en het team van de Meldkamer. Elk team had 40 minuten de tijd om een realistisch scenario tot een goed einde te brengen. Deze voorvallen kunnen de brandweerploegen ook in de dagelijkse praktijk tegen komen. Zo was in de omgeving van Reeuwijk op een vakantiepark een hovenier bezig met een graafmachine. Door onbekende oorzaak vloog deze in brand. Hierdoor zakte de arm van de machine op een ponton met daarin twee personen. Bij een van hen raakte de hand bekneld in een stuk betonijzer. Vervolgens sloeg de brand over naar een woning waar twee schilders bezig waren. De opdracht was om de brand te blussen en de slachtoffers te redden.

Nadat alle korpsen hun plicht hadden gedaan was het tijd voor de prijsuitreiking. Hierbij werd bekend dat het korps Rijnsburg met haar optreden een eerste plek had verdiend. Eveneens werden de chauffeur en de bevelvoerder beloont als beste van de dag. Het korps van Valkenburg eindigde als zesde. De ploeg van de Meldkamer Brandweer bewezen dat zij naast het werk achter de schermen de werkzaamheden op straat goed kunnen uitvoeren. Zij behaalden een zevende plaats. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>