Katwijk scoort hoog met aantal verschillende planten- en dierensoorten | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
(Foto: pr)

Katwijk scoort hoog met aantal verschillende planten- en dierensoorten

In Katwijk zijn dit jaar al 3.108 verschillende planten- en dierensoorten gevonden. Dat blijkt uit cijfers van waarneming.nl, een website waar mensen melding kunnen maken van een soort.

Op een vierkante kilometer kun je in deze gemeente zo'n 70 planten- en diersoorten vinden.

Lijst

Katwijk staat op plaats 6 in de lijst met grootste biodiversiteit per gemeente. Die lijst wordt aangevoerd door buurgemeente Wassenaar waar al meer dan 5.000 soorten gespot zijn.

De minste diersoorten zijn gespot in Bedum. In die Groningse gemeente is maar van 215 soorten een melding gemaakt.

Op waarneming.nl kunnen natuurliefhebbers dieren en planten melden die zij in het wild hebben gespot. Dit jaar gebeurde dat al bijna zes miljoen keer. Daarbij geven ze ook aan in welke gemeente ze een vogel, de meest gemelde diersoort, plant of vlinder hebben gezien. In Katwijk waren bijna 600 spotters die een melding maakten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>