Petitie voor grote speeltuin in Duinvallei | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Bewoners van de Zanderij en Koestal willen weer eenzelfde speeltuin als ze hadden.
Bewoners van de Zanderij en Koestal willen weer eenzelfde speeltuin als ze hadden. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Petitie voor grote speeltuin in Duinvallei

Bewoners van de Zanderij en Koestal eisen een nieuwe speeltuin van de gemeente Katwijk. De buurt had al een speeltuin, maar deze moest plaats maken voor de verlenging van de Westerbaan. De gemeente wilde de speeltuin verplaatsen naar de Duinvallei, maar heeft die vergunning ingetrokken. Bewoners zijn een petitie gestart en willen voor 2019 nog een speeltuin in de wijk.

De speeltuin stond gepland aan de overkant van de woningen aan de Vogelwikke en Akkerklokje. De vergunning werd ingetrokken nadat bewoners in die buurt bezwaar hadden gemaakt tegen de grote speeltuin. De groep vreest geluidsoverlast en zijn bang dat de parkeerdruk toeneemt.

De speelplek is sinds 1 oktober gesloten, een groot gemis voor de kinderen in de buurt. 'Voor schoolgaande kinderen is er onvoldoende plek om buiten te klimmen en te klauteren en hun spieren te ontwikkelen en sociaal met leeftijdsgenootjes bezig te zijn buiten schooltijd', schrijft de initiatiefnemer van de petitie.

Handtekeningen

De petitie heeft binnen een week bijna 300 handtekeningen verzameld. Dat zijn er nu al meer dan 300.

Een woordvoerder van de gemeente liet vorige week aan De Katwijksche Post weten dat er gezocht wordt naar een nieuwe plek voor de Duinspeeltuin. Concrete plannen zijn er nog niet.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>