Afbeelding
Foto: Maarten van Rijn

Surfschool mag blijven staan

Algemeen

Surfschool Katwijk mag ook volgend jaar nog op het stuk strand tussen KRB-post Noord en strandpaviljoen B.E.A.C.H. staan. Het college van burgemeester en wethouders kreeg begin dit jaar opdracht van de gemeente om een permanente locatie te zoeken voor de surfschool, maar het college heeft meer tijd nodig. De surfers mogen daarom nog een jaar op hun tijdelijke stuk strand les geven.

De surfschool had voorheen een plek bij strandpaviljoen Surf en Beach. Toen de strandtent een permanent paviljoen plaatste, was er geen plek meer voor de surfschool. Eigenaar Pim Duijndam vroeg een vergunning aan voor een plek naast KRB-post Noord, maar die werd in eerste instantie afgewezen, omdat verplaatsing van de containers de maximale bebouwing op het strand zou overschrijden. Na een motie in de gemeenteraad werd uiteindelijk besloten om de surfschool een tijdelijke vergunning af te geven voor 2018.

Tijd

Het college ging op zoek naar een permanente locatie, maar die zoektocht duurt langer dan verwacht. Om zichzelf wat meer tijd te gunnen, wordt Duijndam gevraagd om opnieuw een tijdelijke vergunning aan te vragen voor dezelfde plek als dit jaar.

'Hierdoor is er voldoende tijd voor een zorgvuldige procedure en onderbouwing om te komen tot een permanente, seizoensgebonden oplossing vanaf 2020', laat het college weten aan de gemeenteraad.

Beste plek

Duijndam heeft een druk seizoen achter de rug en is dolblij dat hij volgend jaar weer terug mag keren. De zomerse dagen zorgden voor extra veel bezoekers. Soms wel meer dan 300 per dag, vertelt hij. De surfschool heeft er genoeg ruimte en geen last van andere watersporters. 'Voor ons is dit echt de beste plek.'

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant