PvdA wil meer garantie voor woonstudio's in Duinvallei | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

PvdA wil meer garantie voor woonstudio's in Duinvallei

PvdA Katwijk wil dat het college van burgemeester en wethouders zich meer gaat bemoeien met de komst van kleine woonstudio's voor jongeren in de Duinvallei. Het project De Kleine Duinvallei wil 80 van die studio's realiseren, maar heeft daar nog geen investeerder voor gevonden. Volgens de initiatiefnemers komt dat door de maximale duur van tien jaar, dat de huisjes op het stuk grond tussen de N206 en Zanderij mogen staan.

De gemeente heeft dat stuk grond voor tien jaar beschikbaar gesteld voor een aantal (bewoners)initiatieven. Een aantal projecten, zoals een Tiny House, bijenstal en biologische tuin, is al in gebruik genomen, maar de woonstudio's ontbreken nog.

Initiatiefnemers Beate en Theo Bouwman vertelden onlangs aan deze krant dat investeerders vooral afhaken door de maximale duur waar het project aan vastzit. De initiatiefnemers waren een aantal maanden in gesprek met woningcorporatie Dunavie, maar dat liep uiteindelijk op niets uit.

PvdA wil meer zekerheid voor investeerders inbouwen en daar kan de gemeente volgens die partij bij helpen. De partij heeft het college gevraagd om na tien jaar een nieuwe locatie te bieden aan De Kleine Duinvallei, zodat investeerders garantie hebben dat de woonstudio's overgeplaatst kunnen worden. PvdA ziet bijvoorbeeld Locatie Valkenburg als een geschikte plek.

De Kleine Duinvallei heeft deze maand een bijeenkomst geregeld voor de ruim 200 jongeren die zich hebben ingeschreven voor een woonstudio van 24 m2.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>