Afbeelding
Foto: WJ DIJKDRENT

Katwijk pakt punt in armetierige topper

Algemeen

Het duel tussen de twee meest succesvolle amateurclubs van Nederland wist op geen enkele moment te kunnen boeien. De armetierige topper eindigde zoals deze begon: 0-0

Gesprek van de dag was afgelopen zaterdag niet de wedstrijd. Het aantrekken van Jan Zoutman, oud-trainer van onder andere IJsselmeervogels, als nieuwe trainer kon de toeschouwers meer boeien dan wat de 22 spelers op de kunstgrasmat presteerden.

Cees Bruinink, die zaterdag dus voor de laatste keer op de Katwijkse bank zat, kon daar eventueel nog een goed excuus voor vinden. De interim-trainer miste tegen de koploper Steven Sanchez Angulo, Marciano Mengerink, Bennie van Noord, Raoul Esseboom en Michiel van Dam. Tot overmaat van ramp moest aanvoerder Robbert Susan in de warming up ook al afhaken.

Later in het duel moest Katwijk ook nog afscheid nemen van Jordy Hilterman, terwijl de bezoekers Danny van den Meriracker geblesseerd zagen afhaken. Het deed de wedstrijd weinig goeds. Beide ploegen hadden zichtbaar moeite tot fatsoenlijk veldspel te komen en kozen veelvuldig voor de lange bal. Een keuze, die na het uitvallen van de aanvalsleider bij beide ploegen, op geen enkele moment leidde tot het gewenste resultaat.

Uiteindelijk waren voor beide ploegen de kansen, of misschien is mogelijkheden een beter woord, op de vingers van één hand te tellen. Een subtiele vrije trap van Joey Jongman zeilde rakelings langs de hoofden en benen van zijn ploeggenoten, en waas daarmee het gevaarlijkste moment van de Katwijkers. Voor de Vogels kwamen Van den Meiracker en Robbert Olijfveld in kansrijke positie. Maar het was vooral de reactie van keeper Ricardo Kieboom op het inglijden van Olijfveld, die voor enige opwinding langs de lijn kon zorgen.

De Vogels mochten op basis van het balbezit en de mogelijkheden wellicht de meeste aanspraak maken op meer dan het enkele schamele puntje, waarschijnlijk was afgelopen zaterdag geen van beide ploegen ontevreden met het punt. Katwijk wacht volgende week met Jan Zoutman het uitduel met GVVV. Saillant detail: ook Jack van den Bergh startte met deze affiche en verloor.

Uit de krant