Afbeelding

Rijnvogels boekt mooie zege op hekkensluiter

Algemeen

De vogels boekten de derde zege op rij. Achterin bleef de poort wederom gesloten en de frontlinie was eindelijk een keer op schot. Rode lantaarndrager Nootdorp was in dit duel een maatje te klein en de gastheren koppelden een overwinning dit keer ook aan een betere opvoering dan in voorgaande duels die met de hakken over de sloot werden gewonnen.

Roy van Leeuwen was met een goed optreden en twee treffers de gevierde man. Van Leeuwen glunderend na afloop: 'Natuurlijk hou ik hier een goed gevoel aan over. Ik moest wachten op mijn kans en nu ik in de basis stond heb ik hem gegrepen Na mijn vroege goal waren wij wel dreigend maat we zakten toch terug. Gelukkig pakte Jeffrey (Verkerk) een goede bal maar in de tweede helft waren wij na de snelle 2-0 gewoon de betere ploeg en hebben wij verdiend gewonnen' aldus een voldane Van Leeuwen.

Trainer Jimmy Simons had vanwege het ontbreken van Max van Steen een soort van variabele frontlinie de wei ingestuurd. Jaap van Duijn in de spits, Roy van Leeuwen op rechts en Romano van der Stoep op links. Regelmatig switchend met Jesse Driebergen en ook Jaap van Duijn dook er bij tijd en wijlen op. Het was na een afgeslagen corner van Van Duijn dat Van Leeuwen er zijn pantoffel er doeltreffend tegenaan plantte en doelman Yannick Augustinus al in de derde minuut voor de eerste keer liet vissen. Het leek een opmaat voor een doelpuntenfeestje dat de supporters een tijdje node hebben moeten missen. Nootdorp herstelde zich van de vroege optater en kwam beter in de wedstrijd. Het leverde zelfs een goede kans op voor Agbor Eyongakpa maar doelman Jeffrey Verkerk lag bijtijds in de weg. Het was de enige reële optie voor de bezoekers om langszij te komen. De thuisclub waar er even het beste vanaf was verzuimde om de marge voor de thee te verruimen.

Gelijk direct na de start als die van de eerste helft was het nu weer snel raak voor de thuisclub. Van Leeuwen schoot in, Augustinus keerde half en Jesse Driebergen verzilverde de rebound uit een moeilijke hoek. In principe einde verhaal voor de Nootdorpers die in het tweede bedrijf nauwelijks meer in de buurt van een doelrijpe mogelijkheid kwamen. De 2-0 van de vogels deed hen makkelijker over de groene mat gaan fladderen.

Met een solide defensie en de honger naar meer leek de 3-0 slechts een kwestie van tijd. Deze kwam wederom op naam van Van Leeuwen die na een afgeslagen aanval op de juiste plek stond. Nootdorp kwam er in het geheel niet meer aan te pas en de dappere gelen moesten bij het scheiden van de markt nog een vierde treffer incasseren. Na wat slordig uitverdedigen belandde het leer uiteindelijk voor de schietgrage pantoffel van Van Duijn die van dichtbij keiharde binnen peerde en zijn treffer alsnog meepikte.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant