400 km biken door Tanzania voor Amref Flying Doctors | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Jacomien en Carina hebben genoten van een mooie tocht door Tanzania.
Jacomien en Carina hebben genoten van een mooie tocht door Tanzania. (Foto: pr)

400 km biken door Tanzania voor Amref Flying Doctors

De Rijnsburgse Jacomien Heemskerk en haar vriendin Carina van Starkenburg-de Mooij uit Valkenburg kijken terug op een mooi avontuur in Tanzania. Vorige week hebben ze in dit Afrikaanse land meegedaan aan de mountainbike tocht voor Amref Flying Doctors

Met een groep van 63 deelnemers hebben ze een fantastische tocht om Mount Kilimanjaro gemaakt. In zes fietsdagen legden zij 400 kilometer en 4.000 hoogtemeters af.

Jacomien en Carina hebben tijdens de tocht van alles voorbij zien komen: van rood zand, vulkanisch gesteente, palmbomen en savanne tot wildlife en suikerrietplantages. Tussendoor werden verscheidene bezoeken gebracht aan projecten die Amref Flying Doctors mede dankzij deze Africa Classic uit kan voeren. Na een spetterend eindfeest fietsten de deelnemers gezamenlijk het laatste stuk tot aan de feestelijke finish bij Kia Lodge.

Samen hebben Jacomien en Carina bijna 13.000 euro aan sponsorgeld voor AFD opgehaald. In totaal heeft de groep € 393.182,91 aan sponsorgeld bij een gebracht.

Amref Flying Doctors werkt al 61 jaar aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika. Want wie gezond is, kan beter in zijn levensonderhoud voorzien en ontsnappen aan armoede. Als Afrikaanse organisatie gaat Amref Flying Doctors daarbij uit van de eigen kracht van de Afrikaanse bevolking. Amref Flying Doctors richt zich in haar projecten op de opleiding van lokale mensen en op de bestrijding van ziektes door voorlichting en onderzoek.

'Door deze tocht te fietsen hebben we dit doel gesteund omdat iedereen recht heeft op gezondheidszorg. Het was soms best zwaar, maar we hadden dit avontuur voor geen goud willen missen. Daarbij voelden we ons gesteund door de achterblijvers en sponsoren', aldus Jacomien en Carina.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>