Rosita volgt haar hart naar Ghana | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Maandag 29 oktober vliegt Rosita Varkevisser naar Ghana.
Maandag 29 oktober vliegt Rosita Varkevisser naar Ghana. (Foto: Piet van Kampen)

Rosita volgt haar hart naar Ghana

Verloskundige zorg steunen en ontwikkelen

Er zijn landgenoten die een roeping hebben om de medemens in de Derde Wereld te ondersteunen. Een flink aantal ging Rosita Varkevisser (29) al voor en komende maandag 29 oktober vertrekt zij samen met Heleen Hoek naar Yendi in Ghana voor haar missie. Zij verblijven daar drie maanden.

De in Katwijk geboren, maar in Rijnsburg opgegroeide Rosita, werkt als gespecialiseerd verpleegkundige in het Geboortehuis in het LUMC waar zij met name verloskundige zorg doet. Samen met Heleen Hoek bezocht zij anderhalf jaar geleden een collega die al in het hospitaal in Yendi werkzaam was.

Heleen is degene die in 2015 de Stichting Labourward oprichtte die zich ten doel heeft gesteld om de verloskundige zorg in Ghana te ondersteunen. En verder te ontwikkelen. 'We gaan helpen de zorg daar te verbeteren want het sterftecijfer is er nog hoog', licht Rosita toe. Tijdens die reis gingen wij het hele land door en ziekenhuizen bezoeken. Daar heb ik toen de inspiratie opgedaan om er ook te gaan helpen. Ik doe het vanuit mijn geloof', geeft zij open en eerlijk aan. 'Eigenlijk had ik al vaker de gedachte om ooit een keer naar Afrika te gaan en nu gaat het echt gebeuren'.

Zoals gezegd is het een stichting die de verloskundige zorg in het Central Hospital en Yendi Hospital wil steunen en ontwikkelen. De nog jonge stichting is afhankelijk van donaties. Afgelopen zomer kon er al een container met spullen worden verscheept en deze gaan Rosita en Heleen daar uitpakken en installeren. 'Wij willen daar onze kennis in de praktijk brengen en ons daar ook oriënteren'. Dit jaar is de spaaractie in de Protestante Kerk in Rijnsburg bestemd voor een bloedbank in Yendi. Daarnaast is elke donatie van harte welkom voor dit goede doel.

Alle informatie over de stichting en mogelijke donaties en sponsoring is terug te vinden op www.labourward.nl.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>