In en bij het gemeentehuis gaan morgenavond en -nacht de lichten uit.
In en bij het gemeentehuis gaan morgenavond en -nacht de lichten uit. Foto: pr

Gemeente doet licht uit in Nacht van de Nacht

Algemeen

Katwijk loopt niet echt warm voor de Nacht van de Nacht, die morgenavond en zondagnacht wordt gehouden; de nacht waarin de wintertijd ingaat en de klok een uur wordt teruggezet. Voorheen waren er nog wel eens Katwijkse politieke partijen, die de gemeente vroegen om mee te doen met dat initiatief en het bij bedrijven en organisaties onder de aandacht te brengen.
 

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de milieufederaties, die daarmee aandacht vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Gemeentes, bedrijven en huishoudens worden gevraagd hun verlichting op deze avond en nacht te doven.

Lampen uit

Gemeente Katwijk geeft wel gehoor aan deze oproep, laat een woordvoerder weten. 'Tijdens de Nacht van de Nacht blijven de lampen in het gemeentehuis en de lampen die het gemeentehuis aan schijnen uit', laat zij weten. 'Behalve de veiligheidsverlichting.'

Niet bekend is of er Katwijkse bedrijven meedoen met deze landelijke actie. Op de website nachtvandenacht.nl is dat in ieder geval niet te zien. 
Wel wordt er door het Leidse wandelcafé Nivon zaterdagavond een duinwandeling georganiseerd door de Katwijkse zuidduinen en Natuurcentrum Katwijk houdt een wandeling door het Panbos.
 

Gemeente Katwijk doet overigens niet alleen komend weekend actief aan energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot, benadrukt de woordvoerder. 'In het kader van duurzame verlichting is het uitgangspunt van de gemeente om zo min mogelijk energie te gebruiken na 23.00 uur 's avonds en lichtvervuiling tot een minimum te beperken.'


Bron: De Katwijksche Post

Uit de krant