Wereldwinkel sluit af met steun aan goede doelen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Voorzitter Rob van Vreedendaal (rechts) heeft zojuist aan alle 13 organisaties hun cheque overhandigd en die zijn er blij mee.
Voorzitter Rob van Vreedendaal (rechts) heeft zojuist aan alle 13 organisaties hun cheque overhandigd en die zijn er blij mee. (Foto: pr)

Wereldwinkel sluit af met steun aan goede doelen

In de Roskam in Katwijk aan den Rijn is gisteravond de slotavond gehouden van de Wereldwinkel Katwijk. De Wereldwinkel sloot vorig jaar maart haar deuren aan de Achterweg in Katwijk-Binnen. Dat eigen pand werd vervolgens verkocht, waarvan de opbrengst de verwachtingen te boven ging.

Bij de afsluitende bijeenkomst was een van de oprichters van meer dan 30 jaar geleden, Louis Mieras, ook aanwezig. 'Fijn dat je er bent', liet voormalig voorzitter Rob van Vreedendaal weten. Samen met reserves is de volledige opbrengst aan goede doelen geschonken. Van Vreedendaal: 'De opbrengst van de verkoop ging onze verwachtingen te boven; vandaar dat wij ook zoveel goede doelen kunnen ondersteunen.'

Alle doelen liggen in de lijn van de doelstellingen van de Wereldwinkel, zoals het bevorderen van eerlijke handel, onderwijs, hulp aan mensen die mensen die het echt nodig hebben, de een wat meer als de ander. 'Daarbij is ook gekozen voor veel lokale doelen, omdat er vaak veel vrijwilligers al vele jaren aan werken. U kunt het zien als waardering voor hen die werken voor die instellingen. Als bewondering hiervoor ook.'

Er is zorgvuldig gekeken naar organisaties die in Katwijk werken met een actieve groep vrijwilligers en die zich bezighoudt met het organiseren van hulp/onderwijs in derdewereldlanden. Ook is er een gift voor een organisatie die zich bezighoudt met microkredieten, waarmee in ontwikkelingslanden kleine ondernemers worden geholpen. Als laatste is er een gift voor de organisatie die zich richt op het bevorderen van de Wereldwinkels in Nederland.

De toebedeelde organisaties zijn: Werkgroep Zuiderkruis; ZOA-werkgroep Katwijk; Dutch Down Support Foundation; Children of the Universe; Mundomi Rijnsburg; Stichting Bovenlandse Indianen Suriname; Oikocredit Nederland; Stichting Adjoa; Stichting Oekroe; Stichting HOE Katwijk; Stichting Melania; Stichting Werkgroep De Ruyter; en Stichting Wereldwinkels Nederland.

Hiermee zijn na meer dan 30 jaar de activiteiten van de Wereldwinkel in Katwijk gestopt, maar gaan nog door in onder meer Oegstgeest, Leiden, Wassenaar en Noordwijkerhout.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>